Doi soți moldoveni – accidentați mortal de o mașină în Italia. Șoferul automobilului a fost achitat
Full Article 2 minutes read

Doi soți moldoveni – accidentați mortal de o mașină în Italia. Șoferul automobilului a fost achitat

Doi tineri din Moldova, căsătoriți de câteva luni, au murit într-un accident în Italia. Cazul a avut loc în 2021. Soții, aflați pe o motocicletă, au fost accidentați mortal de șoferița unui automobil. Pe 12 iunie, o instanță din Italia a pronunțat o decizie în privința femeii. Aceasta a scăpat de pedeapsă, fiind achitată. 

Presa italiană scrie că nimeni nu este responsabil pentru moartea lui Boris și Cristina Danu, cuplu căsătorit din Moldova care a murit într-un accident ce a avut loc în urmă cu doi ani, în Italia. Se menționează că cei doi aveau 29 și, respectiv, 26 ani.

Sursa menționează că șoferul automobilului de model Fiat Panda, care s-a ciocnit cu motocicleta pe care se deplasau cei doi tineri, a fost achitat pentru că fapta nu a constituit infracțiune. 

Se precizează că procesul împotriva șoferiței de 55 de ani s-a încheiat pe 12 iunie. Potrivit sursei, discuția din cadrul procesului a fost în jurul vitezei motocicletei și a comportamentului șoferului. Astfel, în cadrul unei dintre ședințe, procurorul de caz a solicitat condamnarea femeii la un an de închisoare. Cererea nu a fost acceptată, inculpata fiind achitată.

Verdictul a nemulțumit avocatul Dianei Danu, sora tânărului motociclist care a decedat. „Vom citi motivele și apoi vom face recurs”, a comunicat el.

„Îmi pare rău că s-a luat această decizie. (…) Cu siguranță nu ne oprim aici”, a spus, la rândul ei, sora motociclistului decedat.

Tragedia a avut loc în noaptea dintre 24 și 25 august 2021. Potrivit presei din Italia, cuplul care era căsătorit de câteva luni se întorcea acasă de la o petrecere. Motocicleta lor s-a ciocnit de automobil condus de o femeie, care se afla la volanul unui automobil de model Fiat Panda


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: