Zeci de persoane, inclusiv o femeie însărcinată, salvate de angajații IGSU după ploaia torențială
Full Article 2 minutes read

Zeci de persoane, inclusiv o femeie însărcinată, salvate de angajații IGSU după ploaia torențială

După intemperiile din această noapte, 33 de persoane și o femeie însărcinată au fost salvate de angajații IGSU. În timpul nopții, pompierii au pompat peste 85 m3 de apă din gospodăriile a 14 familii. Potrivit IGSU, în rezultatul misiunilor desfășurate, au fost tractate peste 10 mijloace de transport, inclusiv un autobuz și o ambulanță.

Conform sursei citate, de ajutorul salvatorilor a avut nevoie și o femeie însărcinată, care a rămas blocată în apă într-o ambulanță. Salvatorii au intervenit de urgență și au evacuat în siguranță femeia, viața acesteia fiind în afara oricărui pericol.  Totodată, din ambulanță a fost evacuat echipamentul specializat de prim ajutor, inclusiv defibrilatorul.

Mai mult, pe strada Albișoara din capitală, angajații IGSU au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri, fiind evacuați într-un loc sigur.

În urma rafalelor de vânt salvatorii au efectuat lucrări de defrișare a peste 8 arbori căzuți pe carosabil și autoturisme.

Angajații IGSU au intervenit în municipiul Chișinău, dar și în localități din raioanele Criuleni, Cahul, Basarabeasca, UTA Găgăuzia pentru a acorda ajutor cetățenilor aflați în dificultate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: