Zelenski, întrebat dacă războiul declanșat de Rusia se va încheia în 2024. Ce a răspuns președintele Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Zelenski, întrebat dacă războiul declanșat de Rusia se va încheia în 2024. Ce a răspuns președintele Ucrainei

„Orice război se termină” – așa a răspuns președintele Ucrainei la întrebarea unui jurnalist care a vrut să știe dacă războiul declanșat de Federația Rusă se va încheia în 2024, în opinia lui Zelenski, sau nu. Liderul de la Kiev a recunoscut că țara pe care o conduce se află „într-un moment foarte dificil” și a remarcat că Rusia poate fi oprită „atât militar, cât și geopolitic”, scrie publicația Zerkalo.

„Aveți speranțe că războiul se va încheia anul acesta?” — l-a întrebat un jurnalist de la postul de televiziune german ARD pe președintele Ucrainei, în timpul unui interviu.

„Trebuie să crezi în tine, să crezi în oameni, în Ucraina, să crezi în partenerii tăi și să crezi în lume. Pentru că orice război se termină. Cred că suntem într-un moment foarte dificil, dar este posibil să oprim Rusia atât geopolitic, cât și financiar. Totuși, este posibil să-i oprim, pentru a preveni distrugerea Ucrainei, pentru a preveni distrugerea națiunii noastre, pentru a preveni migrația globală. Pentru a preveni un al treilea război mondial, așa mi se pare”, a spus Vladimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai spus că nu crede că dacă Donald Trump va fi ales președinte, Statele Unite ale Americii (SUA) vor înceta să ajute Ucraina.

„În primul rând, cred că acest lucru nu se va întâmpla. Că Europa nu va fi lăsată singură. Și aici întrebarea este complexă. În primul rând, Europa singură nu poate face față – la nivelul la care Ucraina a primit sprijin înainte – nici cu arme, nici financiar. De ce? Pentru că, probabil, chiar dacă toată Europa ar fi unită, ar putea oferi un sprijin suficient Ucrainei, dar Statele Unite au influență. Și când semnalele nu sunt foarte pozitive, ele au aceeași influență asupra unor lideri europeni”, a menționat Zelenski.

Reamintim că Congresul SUA nu a rămas, deocamdată, de acord cu propunerea președintelui Biden de a aloca 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: