Zi de doliu la Odesa. Numărul morților urmare a atacului asupra blocului de apartamente a crescut la 9
Full Article 2 minutes read

Zi de doliu la Odesa. Numărul morților urmare a atacului asupra blocului de apartamente a crescut la 9

Numărul morților în atacul asupra blocului de apartamente cu 9 etaje din Odesa a crescut. Nouă persoane au fost ucise. Lovitura a avut loc în noaptea de 1 spre 2 martie, iar operațiunea de căutare continuă și în dimineața zilei de astăzi. 3 martie, în regiunea Odesa, a fost declarată zi de doliu. 

Salvatorii au găsit cadavrul unei alte persoane, a 9-a, urmare a loviturii cu dronă asupra clădirii din Odesa. Precizările au fost făcute în dimineața zilei de 3 martie de Serviciul de stat al Ucrainei pentru situații de urgență.

Șeful administrației militare al regiunii Odesa Oleg Kiper a anunțat, în dimineața zilei, că operațiunea de căutare continuă.

În ajun, autoritățile ucrainene au raportat despre decesul a 8 persoane, inclusiv doi copii – în vârstă de 3 ani și 4 luni. Oleg Kiper a anunțat că în regiunea Odesa, 3 martie a fost declarată zi de doliu pentru cei uciși urmare a atacului rusesc.

Partea rusă nu a comentat atacul.

UPDATE: Numărul morților a crescut la 10.

***

În noaptea de 1 spre 2 martie, o dronă Shahed a lovit un bloc de apartamente în orașul Odesa, Ucraina. Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, armata rusă a atacat teritoriul Ucrainei cu 17 drone Shahed și 3 rachete Х-59/Х-35. 14 drone din cele 17 au fost doborâte. Regiunea Odesa a fost atacată cu 8 drone Shahed, dintre care 7 au fost doborâte. Drona care nu a putut fi distrusă a lovit un bloc de apartamente cu 9 etaje din orașul Odesa. În rezultat, 18 apartamente au fost distruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: