Ziua Pământului 2023. Care este istoria acestei zile și cum se marchează în toată lumea
Full Article 4 minutes read

Ziua Pământului 2023. Care este istoria acestei zile și cum se marchează în toată lumea

În fiecare an, pe 22 aprilie, oamenii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Pământului. Această zi a fost creată pentru a crește conștientizarea cu privire la impactul pe care îl avem asupra mediului, scrie Știrile ProTV.

Ziua Internațională a Pământului a ajuns în acest an la a 53-a ediție și este marcată în toată lumea prin evenimente care urmăresc să celebreze planeta pe care trăim și natura care ne înconjoară.

Istoria Zilei Pământului

Ziua Pământului a fost inițial propusă în 1969 de către senatorul american Gaylord Nelson. El a dorit să organizeze un eveniment care să atragă atenția asupra problemelor de mediu și să încurajeze acțiuni care să îmbunătățească situația. Prima Zi a Pământului a avut loc în 1970 și a atras o participare masivă din partea oamenilor din întreaga lume.

În 1990, Ziua Pământului a devenit un eveniment global, mobilizând 200 de milioane de oameni din 141 de țări pentru a ridica problemele de mediu pe scena mondială.

În 2023, Ziua Pământului va fi marcată de un miliard de persoane din întreaga lume ca o zi în care se dorește creșterea conștientizării problemelor de mediu și promovarea acțiunilor pentru protejarea planetei noastre.

Organizația nonprofit EarthDay.org este acum cel mai mare recrutor din lume pentru mișcarea ecologistă, lucrând cu peste 150.000 de parteneri din 192 de țări pentru a impulsiona acțiuni pozitive pentru planeta noastră.

Tema Zilei Pământului 2023: Investește în Planeta Noastră

Tema EarthDay.org pentru Ziua Pământului 2023 este Investește în Planeta Noastră: Banii, ingeniozitatea și resursele sunt disponibile pentru investițiile de care are nevoie planeta – dar toți trebuie să facem un pas înainte și să contribuim cu partea noastră.

Tema din acest an este un apel adresat guvernelor, companiilor și persoanelor fizice să investească într-un viitor mai bun pentru planetă. „Guvernele pot adopta reglementări, pot promova o economie verde. Trebuie să investim în inovatori și inovare, dar trebuie să o facem în mod corect”, a explicat Kathleen Rogers, președintele Earthday.org.

Cum se sărbătorește Ziua Pământului în toată lumea

Evenimentele organizate în această zi includ curățarea parcurilor și plajelor, plantarea de arbori, campanii de reciclare și alte activități menite să crească conștientizarea cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

Ziua Pământului este sărbătorită în întreaga lume într-o varietate de moduri. Fiecare țară și comunitate au propriile lor tradiții și activități care sunt organizate pentru a marca această zi specială.

În unele țări, Ziua Pământului este sărbătorită cu evenimente și activități care au ca scop sensibilizarea oamenilor cu privire la problemele mediului. Aceste activități includ curățarea plajelor și a parcurilor, reciclarea și organizarea de campanii pentru protecția animalelor și plantelor.

În alte părți ale lumii, a devenit o tradiție să se planteze copaci și flori, precum și să se organizeze campanii de reciclare și de promovare a energiei regenerabile.

În multe țări, Ziua Pământului este sărbătorită printr-o gamă largă de evenimente culturale, inclusiv concerte, festivaluri și expoziții tematice. Aceste evenimente sunt menite să atragă atenția asupra importanței protejării mediului și să inspire oamenii să ia măsuri pentru a contribui la crearea unui viitor mai bun pentru planeta noastră.

Google doodle pentru Ziua Pământului

 

Ziua pamantului - doodle

Google marchează Ziua Pământului 2023 printr-un doodle special. Este vorba de o animație și un joc cu o albină care se plimbă pe un câmp și polenizează florile din jurul ei.

În timpul jocului, utilizatorii primesc informații despre rolul albinelor în viața noastră de zi cu zi și cât de importante sunt aceste mici ființe pentru viața de pe planetă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: