20 de școli din raioanele Hâncești și Anenii Noi au primit în dar 400 de laptopuri
Full Article 2 minutes read

20 de școli din raioanele Hâncești și Anenii Noi au primit în dar 400 de laptopuri

Un număr de 400 de laptopuri au fost donate de către o organizație neguvernamentală internațională pentru 20 de instituții de învățământ din raioanele Hâncești și Anenii Noi. Proiectul urmărește reducerea inechității digitale a tinerilor care doresc să se dezvolte în domeniul informatic începând din clasele primare, scrie Moldova 1.

„Donația aceasta este o contribuție foarte mare, deoarece acuma trăim în era tehnologiilor informaționale, copiii și nu numai copiii dar și adulții trebuie să se informeze, și cât mai mult să valorizăm tehnologiile informaționale”, spune directoarea gimnaziului din satul Șerpeni.

„Asigurarea cu laptopuri este un segment foarte important pentru instituția noastră în scopul dezvoltării educației digitale în rundul elevilor. Lucrul acesta este foarte interesant pentru că în încăpere nu avem tehnică”, menționează directorul Liceului Clasic din Anenii Noi, Eugeniu Margine.

„Și acum sigur că în viteza aceasta digitală care se dezvoltă extraordinar, donația este binevenită, cu atât mai mult pentru clasele primare care au educația digitală”, spune directoarea Gimnaziului „Ștefan el Mare” din satul Mihailovca, Larisa Arhire.

Reprezentanții organizației donatoare spun că asemenea acțiuni sunt extrem de importante pentru procesul de digitalizare a școlilor.

„Pentru noi este foarte important ca toți copiii, elevii, tinerii să aibă acces la cât mai multe instrumente digitale, să își poată securiza conturile, să poată face un transfer on-line, să își poată face un e-mail”, spune președintele YMCA Moldova, Dumitru Roibu.

Cele 20 de instituțiile de învățământ din raioanele Hâncești și Anenii Noi au primit din partea donatorilor câte 20 de laptopuri pentru modernizarea sălilor de informatică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: