30 de zile de arest pentru cei 6 suspecți din Edineț și Dondușeni în dosarul mitei la eliberarea permiselor
Full Article 2 minutes read

30 de zile de arest pentru cei 6 suspecți din Edineț și Dondușeni în dosarul mitei la eliberarea permiselor

Judecătoria Bălți a admis demersurile procurorilor anticorupție cu privire la arestarea preventivă a celor șase persoane, reținute pe 11 aprilie la Edineț și Dondușeni. Învinuiții urmează să fie plasați în penitenciar pentru 30 de zile.  

Oamenii legii au documentat o schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere auto, în care sunt vizați angajați ai Agenției Servicii Publice și persoane intermediare.

Potrivit probatoriului administrat de CNA și procurori, începând cu august 2022 și până în prezent, șeful Secției Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Edineț, atât personal cât și în comun cu alți angajați din cadrul instituției, inclusiv prin intermediul tatălui său, ar fi pretins de la candidații la obținerea permiselor de conducere auto, care nu au susținut proba practică a examenului, mijloace bănești – de la 500 până la 1000 euro.

În cadrul perchezițiilor din 11 aprilie au fost ridicați 400 de euro, livrați sub controlul CNA, înscrisuri de ciornă cu date de identitate și numere de contact ale candidaților, copii ale buletinelor de identitate, 24 de mii de euro, 95 de mii de lei, telefoane mobile și tehnică de calcul.

Anterior, Centrul Național Anticorupție a publicat o stenogramă a discuțiilor persoanelor implicate în schema de corupție.

Potrivit Ziarului de Gardă, șeful Secției Înmatricularea Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto Edineț și tatăl acestuia sunt fiul și respectiv soțul Iuliei Gonța, care a fost membră a Organizației Teritoriale PAS Edineț. Gonța a fost exlusă din partid pe 12 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: