A fugit din Coreea de Nord, dar a fost prins în Moldova cu acte false? Documentele l-au costat $15 mii
Full Article 2 minutes read

A fugit din Coreea de Nord, dar a fost prins în Moldova cu acte false? Documentele l-au costat $15 mii

Un cetățean al Coreei de Nord a primit refuz de intrare în Republica Moldova, după ce a încercat să traverseze frontiera de stat în baza unor acte ungurești cu semne vădite de falsificare. Potrivit Poliției de Frontieră, nord-coreeanul ar fi cumpărat documentele din Ucraina, contra sumei de 15 mii dolari. Cazul a fost înregistrat în punctul de trecere Criva pe 11 mai.

Potrivit sursei citate, în cadrul formalităților de control, pasagerul unui autoturism a prezentat un pașaport pretins a fi eliberat de către autoritățile din Ungaria. La verificarea amănunțită a documentului, echipa comună a constatat că prezența indicilor de falsificare, fapt ce a condus la extinderea cercetărilor. Ca urmare, asupra persoanei a fost depistată și o carte de identitate ungurească, la fel conținea semne de falsificare.

Audiat, străinul a recunoscut că ambele documente au fost obținute la Kiev, Ucraina, contra sumei de 15 000 de dolari. În fapt, persoana aflată în punctul de trecere este cetățean al Coreei de Nord, căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Aflați într-o stare de izolare totală și constantă: fără internet, fără rețele sociale și doar cu câteva canale de televiziune controlate de stat, concepute să spună ce vor liderii țării ca oamenii să audă, tot mai mulți nord-coreeni încearcă să fugă de  regimul comunist de la Phenian și dictatura impusă de acesta. Pe măsură ce tot mai mulți oameni însă evadează, lumea capătă o imagine de ansamblu a unui regat rupt de restul lumii și de normele curente. Viața din interiorul regimului totalitar al lui Kim Jong Un diferă drastic față de imaginea proiectată în lumea exterioară. „Este mai bine să mori decât să trăiești așa”, au declarat recent mai mulți dezertori pentru publicația Fox News.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: