Tentative de ieșire și intrare în Moldova cu acte false. Poliția de Frontieră cercetează un conațional și doi străini
Full Article 3 minutes read

Tentative de ieșire și intrare în Moldova cu acte false. Poliția de Frontieră cercetează un conațional și doi străini

Trei tentative de ieșire și intrare în Republica Moldova cu acte false. Un moldovean cu dublă cetățeniei nu a fost admis la cursa avia Chișinău – Paris pentru că a prezentat o carte de identitate românească care nu-i aparține. Iar unui cetățean al Republicii Guinee i-a fost refuzată intrarea în țară, după ce a prezentat o viză electronică inexistentă. Totodată, un șofer bulgar a fost nevoit să iasă din Moldova în calitate de pasager, după ce a prezentat un permis de conducere fals în punctul de trecere a frontierei (PTF) Vulcănești. Informațiile au fost confirmate pe 13 ianuarie de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), care a precizat că cerecetează cazurile.

Un tânăr de 30 de ani cu dublă cetățenie – moldovenească și română – a venit la Aeroportul Chișinău pentru că avea programat un zbor spre Paris. La controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate românească care nu-i aparține. În cadrul verificărilor suplimentare, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că actul românesc conține indici de falsificare. Tânărul și-a întrerupt călătoria, fiind refuzat la ruta Chișinău-Paris.

Tentative de ieșire și intrare în Moldova cu acte false. Poliția de Frontieră cercetează un conațional și doi străini

border.gov.md

Totodată, în Aeroportul Internațional Chișinău, printre pasagerii sosiți din București s-a prezentat un cetățean al Republicii Guinee în vârstă de 24 de ani, care s-a identificat în baza pașaportului ordinar. În timpul controlului de documente, străinul a prezentat și o viză electronică, pretins a fi eliberată de autoritățile moldovene pe numele său. La cercetarea acesteia în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că este inexistentă. În rezultat, tânărului i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova.

Iar un cetățean al Bulgariei de 27 ani a trecut de la șofer la pasager după ce s-a stabilit că permisul de conducere este falsificat. În punctul de trecere a frontierei Vulcănești, pe direcția ieșire din Moldova s-a apropiat un autoturism, la volanul căruia a fost identificat străinul. Printre documente, bărbatul a prezentat un permis de conducere rusesc. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au observat că actul este unul falsificat. La audieri, străinul a comunicat că permisul l-ar fi obținut pe căi legale în 2021, când se afla în Rusia. Documentul a fost ridicat.

IGPF a precizat că a inițiat cercetări pe numele celor trei persoane, care dețineau acte false.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: