A luat cu forța o fetiță de 6 ani, a dus-o acasă și a agresat-o sexual. Ce pedeapsă a primit un individ de 34 de ani din Moldova
Full Article 2 minutes read

A luat cu forța o fetiță de 6 ani, a dus-o acasă și a agresat-o sexual. Ce pedeapsă a primit un individ de 34 de ani din Moldova

Un bărbat de 34 de ani, care a agreat sexual o minoră în vârstă de 6 ani, a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare. Informația fost confirmată pe 8 noiembrie de Procuratura Generală (PG).

Potrivit PG, infracțiunea a avut loc în amiaza zilei de 20 iulie 2020. Inculpatul se afla în gospodăria sa și era sub influența alcoolului. Acesta a văzut-o pe vecina sa minoră în vârstă de 6 ani singură în stradă, a luat-o în brațe și a dus-o la el în casă.

Urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, profitând de imposibilitatea de a se apăra a victimei din cauza vârstei fragede, a săvârșit în privința acesteia acțiuni cu caracter sexual neconsimțite”, a comunicat PG.

Ulterior, pe 3 noiembrie, curent, instanța de judecată l-a recunoscut vinovat pe bărbat de acțiunilor cu caracter sexual neconsimțite, săvârșite cu bună-știință în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani (infracțiune prevăzută de  art.172 alin.(3) lit.a) din Codul penal). Acestuia i-a fost o pedeapsă sub formă de 10 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă, cu luarea sub strajă a inculpatului din sala de judecată. S-a întâmplat după ce acesta a părăsit sediul instanței în timpul deliberărilor, fiind reținut ulterior de polițiști și plasat în arest.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

De menționat că bărbatul pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: