A obținut peste 1,5 kg de aur și două apartamente în Chișinău. Ce pedeapsă a primit un moldovean condamnat pentru înșelăciune
Full Article 3 minutes read

A obținut peste 1,5 kg de aur și două apartamente în Chișinău. Ce pedeapsă a primit un moldovean condamnat pentru înșelăciune

Un moldovean de 39 de ani a fost condamnat pentru că a înstrăinat prin înșelăciune bunuri în valoare de 2,2 milioane de lei, de la 50 de persoane. Instanța de judecată i-a stabilit o pedeapsă de 18 ani și 6 luni de închisoare. Bărbatul a fost dat în căutare pentru că nu s-a prezentat la ședințele de judecată. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală, într-un comunicat din 5 decembrie. 

Potrivit materialelor dosarului penal, în perioada anilor 2018-2021, inculpatul, sub pretextul confecționării articolelor din aur, a însușit de la mai multe victime bijuterii din aur și mijloace financiare, fără intenția de a-și realiza obligația asumată. Astfel, bărbatul a dobândit articole din aur cu greutatea totală de 1 532,45 grame și mijloace financiare în sumă de 729 735,28 lei.

Tot el, în anul 2018, cunoscând cu certitudine că printr-o procură i-a fost încredințată înregistrarea unui imobil pe numele unei femei, abuzând de încrederea ei și inducând-o în eroare referitor la finisarea procedurilor de înscriere a imobilului, a înstrăinat, din numele acesteia, apartamentul situat în sectorul Buiucani al capitalei pe numele unui bărbat. Prin această infracțiune a cauzat victimei daune materiale în sumă de 497 952 de lei.

Același inculpat, în anul 2021, sub pretextul deținerii unei procuri ce i-ar fi conferit dreptul de înstrăinare a unui apartament din orașul Durlești, a obținut de la o victimă 3 000 de euro în calitate de avans pentru a asigura vânzarea bunului imobil, acțiune despre care știa că nu poate și nu are dreptul să o realizeze.

În total, suma prejudiciilor cauzate celor peste 50 de părți vătămate a constituit peste 2,2 milioane de lei.

Pe 30 noiembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani l-a recunoscut vinovat de comiterea mai multo episoade de escrocherie. Instanța l-a candamnat la 18 ani și 6 luni ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare și a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen 5 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

PG a precizat că inculpatul a fost anunțat în căutare din motiv că acesta nu s-a prezentat în ședințele de judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: