A tras lozul norocos: Un refugiat ucrainean a câștigat 500 mii euro la loto, în Belgia. Ce va face cu banii
Full Article 2 minutes read

A tras lozul norocos: Un refugiat ucrainean a câștigat 500 mii euro la loto, în Belgia. Ce va face cu banii

Un refugiat ucrainean a câștigat 500.000 de euro cu un loz răzuibil, a anunțat luni loteria națională belgiană, transmite Reuters, citat de Digi24. Bărbatul a achiziționat lozul răzuibil, luna trecută, dintr-o benzinărie, plătind în schimbul acestuia suma de 5 euro.

Câștigătorul, a cărui identitate nu a fost divulgată – la fel ca în cazul tuturor câștigătorilor la loteria belgiană – are între 18 şi 24 de ani şi a locuit la Bruxelles în ultimele 12 luni.

„El are sentimente amestecate (despre câștig). Este o perioadă dificilă pentru a fi fericit, având în vedere tot ceea ce se întâmplă în țara sa natală”, a declarat Joke Vermoere, purtătoare de cuvânt a Loteriei Naționale, făcând aluzie la invadarea devastatoare a Ucrainei de către Rusia.

„Câștigătorul dorește mai întâi să organizeze o petrecere pentru a mulțumi tuturor celor care l-au ajutat să se integreze în Belgia, scrie Agerpres. Apoi, cu banii obținuți, ar intenționa să își ajute compatrioții şi să contribuie la reconstrucția Ucrainei”, a adăugat Vermoere.

Ea a mai spus că, deși este fericit în Belgia şi și-a găsit de lucru, bărbatul ar dori să se întoarcă în Ucraina de îndată ce se termină războiul.

Câștigurile la loterie în Belgia sunt scutite de taxe, notează Reuters. Anul trecut, 165 de persoane dintr-un mic sat belgian au câștigat împreună suma de 142.897.164 de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: