Abonamentele pentru 6 luni la transportul public – cele mai solicitate: autoritățile pun în vânzare alte 20 de mii 
Full Article 2 minutes read

Abonamentele pentru 6 luni la transportul public – cele mai solicitate: autoritățile pun în vânzare alte 20 de mii 

De mâine, 6 iulie, vor fi disponibile în vânzare alte 20 mii de abonamente de călătorie, pentru călătorii generali, cu perioada de valabilitate de 6 luni. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău Ion Ceban, care a adăugat că aceste abonamente sunt cele mai solicitate de către călători.

Prețul abonamentelor este de 972 lei și vor fi accesibile în toate punctele de vânzare anunțate anterior – rețeaua „Moldpresa” și parcurile de autobuze și troleibuze.

„Stocul de abonamente pentru 1 lună și 3 luni este suficient”, a menționat Ceban, pe Facebook.

Totodată, edilul a adăugat că până la sfârșitul acestei săptămâni, 35 de mii de abonamente pentru elevii claselor 1-4 vor fi repartizate la toate instituțiile de învățământ, iar elevii vor intra în posesia acestora începând cu săptămâna viitoare.

„Pentru a beneficia de facilități, studenții și elevii prezintă carnetul de student/elev. Elevii claselor 1-4 vor ridica abonamentele anuale în cadrul instituțiilor de învățământ în care studiază. Până vor primi abonamentele, aceștia vor circula gratuit”, a adăugat Ceban.

Ce ține de pensionari, dar și celelalte categorii de populație care beneficiază de călătorii gratuite, aceștia vor călători gratuit în transportul public, la prezentarea documentului permisiv.

Personalul din domeniul medical, care activează în instituțiile medicale municipale, solicită abonamentele de la instituțiile în care activează.

Personalul din domeniul învățământului, care activează în instituțiile municipale, solicită actul permisiv la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în baza căruia pot procura abonamentul cu preț redus de la Regia Transport Electric Chișinău.

Capii de familii monoparentale solicită actul permisiv la Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în baza căruia vor procura abonamentul cu preț redus de la Regia Transport Electric Chișinău.

Familiile cu mulți copii (3 și mai mulți copii minori) solicită actul permisiv la Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în baza căruia vor procura abonamentul cu preț redus de la Regia Transport Electric Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: