Accidentul de la Hâncești: Angajatul „Fulger” s-a prezentat singur la poliție, după ce a fugit de la fața locului. Cernăuțeanu: „Era în stare de șoc”
Full Article 3 minutes read

Accidentul de la Hâncești: Angajatul „Fulger” s-a prezentat singur la poliție, după ce a fugit de la fața locului. Cernăuțeanu: „Era în stare de șoc”

Angajatul de la „Fulger”, care ar fi provocat un grav accident rutier în seara zilei 5 septembrie la ieșirea din satul Bozieni, raionul Hîncești, s-a prezentat singur la Inspectoratul de Poliției, după ce a părăsit locul accidentului. Informația a fost confirmată de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Cernăuțeanu susține că suspectul s-ar fi prezentat de sine stătător la poliție, la scurt timp după incident. „Era în stare de șoc”, a precizat șeful IGP într-un offline cu jurnaliștii.

Amintim că un angajat de la „Fulger”, care activează în organele de drept de 10 ani, a tamponat un pieton pe carosabil, în noaptea de 5 septembrie. Victima, un bărbat cu vârsta de 45-50 de ani, a decedat în drum spre spital. Angajatul de la „Fulger” a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele lui fiind deschis un dosar penal.

***

Ultimul caz cu implicarea unui polițist într-un accident rutier a avut loc în seara zilei de 3 septembrie, jurul orei 20:00, la Ceadîr-Lunga. Un angajat al Inspectoratului de Poliție Taraclia a tamponat un bărbat de 60 de ani, chiar pe trecerea de pietoni. Testat alcoolscopic s-a constatat că polițistul a urcat la volan în stare de ebrietate avansată, aparatul Drager fixând un rezultat de 1,10 mg/l alcool în aerul expirat.

Un alt accident rutier cu implicarea unui angajat al Poliției a avut loc pe 29 august. O femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de 6 și, respectiv, 17 ani au ajuns la spital, după ce au fost tamponate de o mașină în comuna Sângera. La volanul automobilului se afla o tânără de 22 ani, angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Aceasta ar fi pierdut controlul volanului, iar în rezultat a intrat pe trotuar, tamponând pietonii. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat.

La câteva zile distanță, pe 1 septembrie, un polițist din Florești a ajuns cu mașina într-un copac. Testat alcoolscopic, acesta a fost depistat în stare de ebrietate. În privința lui a fost dispusă suspendarea din funcție. Potrivit reprezentanților Poliției Republicii Moldova, în momentul accidentului, polițistul purta uniforma de serviciu, dar se afla în afara orelor de muncă.

***

Urmare a multiplelor accidente rutiere, soldate cu decese, în care au fost implicate persoane aflate în stare de ebrietate sau care au depășit limita de viteză, între ei angajați ai structurilor de drept, șeful Parlamentului, Igor Grosu, a cerut, pe 7 septembrie, sancțiuni mai dure pentru șoferii care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere. Oficialul este de părere că șoferii respectivi trebuie sancționați inclusiv cu ridicarea permisului de conducere pe viață.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: