Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAE pentru explicații. De vină sunt secțiile de votare din regiunea transnistreană
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAE pentru explicații. De vină sunt secțiile de votare din regiunea transnistreană

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Se întâmplă după ce în spațiul public au apărut informații referitor la faptul că Rusia va deschide patru secții de votare în regiunea transnistreană pentru alegerile sale prezidențiale, chiar dacă Chișinău a permis doar una – pe teritoriul ambasadei ruse.

Potrivit unui comunicat MAE, Vasnețov a fost convocat pentru date de 12 martie.

În cadrul întrevederii, diplomatului rus îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

Precizăm că Rusia planifică să deschidă pentru alegerile sale prezidențiale din 17 martie secții de vot în orașele Tiraspol, Bender, Rîbnița și Grigoriopol din regiunea transnistreană. Informația a fost raportată de presa din stânga Nistrului, care face referire la o decizie a Ambasadei Rusie în Moldova. Totuși, pe site-ul oficial al Ambasadei Rusiei, precum și pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, este indicată o singură secție de votare, care se va deschide în Moldova pe 17 martie, și anume în clădirea Ambasadei Rusiei din Chișinău.

Amintim că alegerile prezidențiale din Rusia vor avea în perioada 15-17 martie 2024. Acestea sunt primele alegeri prezidențiale după începerea invaziei Rusiei în Ucraina. Președintele Vladimir Putin, care conduce Rusia din 2000, şi-a anunțat intenția de a candida pentru un al cincilea mandat. El ar urma să poată rămâne la Kremlin până cel puțin în 2030, când va împlini 78 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: