Ambasadorul Rusiei la ONU, despre centrala atomică de la Zaporojie: Și Moldova este în pericol
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Rusiei la ONU, despre centrala atomică de la Zaporojie: Și Moldova este în pericol

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU Vasilii Nebenzea a declarat că în cazul unui accident la centrala atomică de la Zaporojie, sunt în pericol mai multe țări, inclusiv Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, informează RIA Novosti.

Dacă atacurile forțelor armate ale Ucrainei vor continua, catastrofa poate avea loc în orice moment. În acest caz, în pericol de contaminare radioactivă vor fi regiunile Kievului, Zaporojie, Harkov, Poltava, Herson, Odesa, Nikolaev, Kirovograd, Vinnița, „DNR” și „LNR”, regiunile de frontieră ale Rusiei și Belarusului, precum și Moldova, Bulgaria și România”, a spus diplomatul.

În același timp, diplomatul rus a menționat că, în cazul unui accident, s-ar putea produce o adevărată „catastrofă”.

Adevăratele proporții ale catastrofei de la centrala din Zaporojie sunt greu de imaginat. Întreaga responsabilitate în acest caz va cădea pe umerii sponsorilor din vest ai Kievului”, a adăugat Nebenzea.

Amintim că Moscova și Kievul se acuză reciproc de o escaladare a luptelor în incinta instalației nucleare. Acum câteva zile, și consilierul prezidențial Mihail Podoleak a calificat drept extrem de periculoasă situația creată în jurul centralei nucleare de la Zaporojie. Centrala se află în mâinile unor oameni nepregătiți, care nu înțeleg că ar putea genera o catastrofă nucleară, spune Podoleak. Consilierul președintelui Zelensky spune că atât timp cât centrala se află sub controlul rușilor, atât Ucraina, cât și Republica Moldova trebuie să fie pregătite pentru cel mai sumbru scenariu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: