Amendă de 10 000 lei pentru două posturi TV: au lăsat Consiliul Audiovizualului fără răspuns
Full Article 2 minutes read

Amendă de 10 000 lei pentru două posturi TV: au lăsat Consiliul Audiovizualului fără răspuns

Posturile de televiziune One TV și Star TV au fost amendate cu 10 000 de lei. Cele două ar fi difuzat filme fără subtitrare în limba română. Informația a fost raportată Consiliului Audiovizualului, printr-o petiție. Solicitate să prezinte înregistrările video ale filmelor difuzate, televiziunile nu au răspuns la apelul Consiliului.  

Consiliul Audiovizualului a anunțat pe 25 ianuarie că fondatoarea posturilor One TV și Star TV, „SFC Media” SRL, a fost sancționată cu 10 000 de lei, pentru că nu a prezentat înregistrări video solicitate de autoritate.

Înainte de aceasta, Consiliul a fost informat printr-o petiție că în noiembrie și decembrie 2023 Star TV și One TV au difuzat mai multe filme fără ca acestea să fie însoțite de subtitre în limba română, după cum prevede Codul serviciilor media audiovizuale.

„În vederea efectuării controlului, Consiliul Audiovizualului a solicitat furnizorului celor două servicii media să prezinte înregistrările video ale filmelor menționate în petiție, fapt ce nu s-a întâmplat până la adoptarea deciziei în ședință”, a raportat instituția.

Consiliul a adăugat că, potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, furnizorii au obligația să păstreze o copie a fiecărui program audiovizual inclus în serviciul media audiovizual cel puţin 30 de zile de la data difuzării acestuia.

***

În septembrie 2023, publicația Media Azi anunța că în Republica Moldova vor apărea două posturi noi de televiziune, fiind vorba despre canalele One TV și Star TV. Sursa menționa că televiziunile vor înlocui posturile de nișă Legal TV și GN TV, după ce Consiliul Audiovizualului a aprobat reperfectarea licențelor de emisie. Noile proiecte media sunt gestionate de Petru Jelihovschi, fost administrator al televiziunii Prime, comunica sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: