UPDATE Antrenor de la o școală de tenis din Chișinău, cercetat penal pentru că a hărțuit sexual o minoră
Full Article 3 minutes read

UPDATE Antrenor de la o școală de tenis din Chișinău, cercetat penal pentru că a hărțuit sexual o minoră

Un antrenor de la Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis din Chișinău figurează într-un dosar penal, fiind acuzat că și-ar fi hărțuit sexual eleva de 15 ani. Informația a fost confirmată pentru NM de Inspectoratul General al Poliției. Poliția a intervenit după depunerea plângerii, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Momentan, însă, individul este în libertate.

Mama minorei a relatat detalii pentru portalul realitatea.md: „Pe 27 mai, seara, antrenorul i-a scris un mesaj ca să vină la școală, că acolo nu mai este nimeni, și că trebuie să discute. A plecat, deși inițial ne-a spus că pleacă la magazin. A venit acasă în jurul orei 21:00, plânsă, și ne-a povestit ce i s-a întâmplat.  Ne-a spus că antrenorul a chemat-o să discute într-o cameră de odihnă, i-a propus să bea alcool, vodkă, iar ulterior a început să o atingă. La un moment dat, fiica mea a observat că s-a deschis ușa de la biroul în care se aflau: venise un alt antrenor din școală, atunci fata a profitat de moment a fugit”.

De cealaltă parte, directorul instituției consideră că nu există probe:  „Nu comentez lucrurile acestea, sunt declarații, însă nu sunt dovezi. Este în derulare o anchetă. Antrenorul se află la serviciu. Fetița la fel urmează antrenamentele”, a declarat pentru Realitatea.md, Ion Tcaci.

Reprezentanții IGP au precizat că a fost deschis un dosar penal: „Minora urmează sa fie audiată în condiții speciale și apoi materialele vor fi remise în instanță. Poliția a reținut persoana pentru 72 de ore, dar instituția judecătorească  nu a prelungit arestul reieșind din faptul că bărbatul își recunoaște acțiunile”.

UPDATE (15:22) Reprezentanții Procuraturii Generale au confirmat existența cauzei penale. La fel, au precizat că antrenorul a fost inițiat plasat în arest la domiciliu, iar apoi – liber provizoriu sub control judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

„Pe faptele descrise, a fost pornită o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracțiunii de hărțuire sexuală, comisă în privința unei persoane minore ( art.173 alin.(2) din Codul penal). Urmărirea penală este în derulare. În privința învinuitului procurorii au solicitat prin demers aplicarea măsurii preventive arestul preventiv, însă instanța de judecată a aplicat arestul la domiciliu. Încheierea a fost contestată cu recurs de partea apărării, iar Curtea de Apel Chișinău, a dispus înlocuirea măsurii preventive arestul la domiciliu cu măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar”, a comunicat Violina Moraru pentru NM.

UPDATE (29 IUNIE) Alina Palii, avocata antrenorului vizat în dosar, susține că informația poliției, potrivit căreia clientul său își recunoaște faptele, este falsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: