Antrenorul acuzat de hărțuirea unei minore, suspendat din funcție. Ministrul Educației a reacționat la solicitarea unui deputat?
Full Article 2 minutes read

Antrenorul acuzat de hărțuirea unei minore, suspendat din funcție. Ministrul Educației a reacționat la solicitarea unui deputat?

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că, la data de astăzi, a fost suspendat integral contractul individual de muncă al antrenorului învinuit de hărțuire. De menționat că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Eugeniu Sinchevici a anunțat pe 30 iunie că a cerut Ministerului Educației să intervină pentru ca individul să nu revină la serviciu pe durata anchetei. 

Pe 30 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a declarat că examinează cazul suspect de hărțuire sexuală de la Școala sportivă specializată de tenis.

O comisie formată de minister a examinat cazul la fața locului, în instituția sportivă. Potrivit informațiilor preliminare, antrenorul vizat a fost substituit de la ore în grupa unde învață autoarea denunțului și a fost dispusă o anchetă de serviciu”, se arată în declarația Ministerului.

Prin urmare, instituția a declarat că „la data de astăzi, a fost suspendat integral contractul individual de muncă al antrenorului învinuit de hărțuire”.

Menționăm despre examinarea cazului de către organele de poliție, mizăm pe o examinare obiectivă a cazului grav sesizat și comunicăm deschiderea în acordarea suportului necesar organelor de anchetă”, au declarat reprezentanții Ministerului.

***

Un antrenor de la Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis din Chișinău figurează într-un dosar penal, fiind acuzat că și-ar fi hărțuit sexual eleva de 15 ani. Informația a fost confirmată pentru NM de Inspectoratul General al Poliției. Poliția a intervenit după depunerea plângerii, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Momentan, însă, individul este în libertate.

Potrivit Procuraturii Generale, antrenorul a fost inițiat plasat în arest la domiciliu, iar apoi – liber provizoriu sub control judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

De cealaltă parte, directorul instituției consideră că nu există probe: „Nu comentez lucrurile acestea, sunt declarații, însă nu sunt dovezi. Este în derulare o anchetă. Antrenorul se află la serviciu. Fetița la fel urmează antrenamentele”, a declarat pentru Realitatea.md, Ion Tcaci.

Pe 30 iunie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Eugeniu Sinchevici a anunțat că a cerut Ministerului Educației să intervină pentru ca individul să nu revină la serviciu pe durata anchetei. De asemenea, parlamentarul a cerut Ministerului de Interne să acorde atenție sporită cazului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: