Un deputat PAS cere ca antrenorul de tenis acuzat de hărțuirea sexuală a unei minore să nu fie lăsat să lucreze pe durata anchetei
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS cere ca antrenorul de tenis acuzat de hărțuirea sexuală a unei minore să nu fie lăsat să lucreze pe durata anchetei

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Eugeniu Sinchevici a comentat cazul antrenorului de tenis de la o școală din Chișinău, acuzat de hărțuirea sexuală a unei minore. Acesta a anunțat pe 30 iunie că a cerut Ministerului Educației să intervină pentru ca individul să nu revină la serviciu pe durata anchetei. De asemenea, parlamentarul a cerut Ministerului de Interne să acorde atenție sporită cazului.

„Situația cu abuzul sexual al antrenorului față de o minoră este absolut inacceptabilă, la fel e inacceptabil că directorul nu l-a suspendat pe antrenor. Azi dimineața am solicitat de la Ministerul Educației prin toate metodele să îi interzică antrenorului să se mai prezinte la lucru în timp ce decurge procesul de cercetare penală, la fel am solicitat Ministerului Afacerilor Interne să atragă atenția specială la acest caz”, a argumentat Eugeniu Sinchevici.

Parlamentarul a menționat că așteaptă „soluții” de la cele două instituții ale Guvernului până la finalul zilei: „Rolul nostru ca stat este să ne asigurăm că cetățenii se simt în siguranță. Noi ca sistem educațional trebuie să ne asigurăm că copiii noștri sunt tratați cu grijă și cel puțin nu sunt hărțuiți sexual. Aștept până la finele zile soluții din partea Ministerului Educației și Ministerului Afacerilor Interne”.

***

Un antrenor de la Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis din Chișinău figurează într-un dosar penal, fiind acuzat că și-ar fi hărțuit sexual eleva de 15 ani. Informația a fost confirmată pentru NM de Inspectoratul General al Poliției. Poliția a intervenit după depunerea plângerii, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Momentan, însă, individul este în libertate. Potrivit Procuraturii Generale, antrenorul a fost inițiat plasat în arest la domiciliu, iar apoi – liber provizoriu sub control judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

De cealaltă parte, directorul instituției consideră că nu există probe:  „Nu comentez lucrurile acestea, sunt declarații, însă nu sunt dovezi. Este în derulare o anchetă. Antrenorul se află la serviciu. Fetița la fel urmează antrenamentele”, a declarat pentru Realitatea.md, Ion Tcaci.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: