Armata română face angajări masive. Se caută militari profesionişti, dar şi rezervişti voluntari
Full Article 2 minutes read

Armata română face angajări masive. Se caută militari profesionişti, dar şi rezervişti voluntari

Armata Română are libere peste 1.000 de posturi de soldaţi profesionişti în Bucureşti şi în peste 30 de judeţe, iar salariile pleacă de la 3.000 de lei net (600 euro). În acelaşi timp, au fost scoase la bătaie şi peste 800 de posturi pentru rezervişti voluntari.

Ministerul Apărării Naţionale face angajări pentru Armata României, informează Adevărul.ro. Astfel, toţi cei care îşi doresc o carieră militară, de soldat sau gradat profesionist, se pot înscrie în campania de recrutare şi selecţie, termenul-limită pentru depunerea dosarelor fiind 17 iunie 2022.

Din 1.049 de locuri libere, cele mai multe sunt în Constanţa (200) şi în Bucureşti (193).

Candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română, domiciliul stabil în România şi să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire. În plus, în general, cei care vor un post în MApN trebuie să fi absolvit minimum 10 clase, dar pentru cei care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma „aviaţie”, specialitatea militară „însoţitor de bord – paramedic” este obligatorie absolvirea învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: