„Așa-zisele mele conturi bancare sunt minciuni”. Spînu a publicat răspunsul CNA cu privire la denunțul lui Șor
Full Article 2 minutes read

„Așa-zisele mele conturi bancare sunt minciuni”. Spînu a publicat răspunsul CNA cu privire la denunțul lui Șor

Centrul Național Anticorupție (CNA) încheie examinarea sesizării politicianului fugar Ilan Șor, condamnat la ani grei în dosarul „Frauda bancară”, privind pretinsele conturi cu zeci de milioane de euro și dolari pe care ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, le-ar deține în străinătate. Într-un răspuns oficial oferit ministrului Andrei Spînu, CNA anunță că în cadrul investigațiilor efectuate nu au fost administrate probe care ar confirma învinuirile aduse de Șor. Oficialul a salutat decizia CNA și a dat asigurări – Moldova merge înainte în drumul spre aderarea la UE.  

„CNA a răspuns oficial că învinuirile unor hoți despre așa-zisele mele conturi bancare sunt minciuni. Nu există nicio probă la acuzațiile care mi-au fost aduse. Sunt atacuri care au un singur scop – să ne dezbine și să oprească drumul european al Moldovei. Noi mergem înainte și construim Moldova Europeană cu drumuri, poduri, cale ferată, școli, grădinițe, care să facă viața oamenilor mai bună”, a scris Andrei Spînu.

„Așa-zisele mele conturi bancare sunt minciuni”. Spînu a publicat răspunsul CNA cu privire la denunțul lui Șor

Andrei Spînu/telegram

Amintim că Ilan Șor a publicat, la sfârșitul lui septembrie 2022, un act în care sunt prezentate presupusele conturi ale vicepremierului Spînu. Documentul, făcut public de Șor, indică despre așa zisa existența a peste 43 de milioane de dolari în mai multe bănci din Marea Britanie, Cipru, Hong Kong și Republica Moldova. La câteva zile distanță, Șor, cercetat în acea perioadă pentru escrocherie și spălare de bani, a anunțat că a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție prin care cere tragerea la răspundere penală a lui Spînu.

De menționat că Andrei Spînu a respins în repetate rânduri acuzațiile. Ministrul a susținut de fiecare dată că toate veniturile și proprietățile sale au fost declarate în declarațiile de avere și interese depuse la ANI, negând că ar deține banii sau conturile pe care i le-a însușit Șor.

Amintim în acest context că ANI a emis la sfârșitul lunii august 2022 un act după ce a verificat declarațiile de avere și interese depuse de Andrei Spînu. Potrivit documentului, nu a fost constatată aparența existenței unei diferențe substanțiale între veniturile obținute și cheltuielile realizate, pe de o parte, și averea dobândită, pe de altă parte, în timpul exercitării funcției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: