UPDATE „Așteptăm implicarea nemijlocită a primarului, care se face că nu există nicio problemă”. Protest la primărie, față de biserica construită pe teritoriul unei grădinițe
Full Article 2 minutes read

UPDATE „Așteptăm implicarea nemijlocită a primarului, care se face că nu există nicio problemă”. Protest la primărie, față de biserica construită pe teritoriul unei grădinițe

Protest matinal înainte de ședința de astăzi, 16 decembrie, a primăriei capitalei. Mai mulți manifestanți indignați de construcția unei biserici pe teritoriul unei grădinițe au cerut autorităților să demoleze construcția. 

„Victor Chiroda ne-a promis că vor fi sistate slujbele. Din contra, slujblele nu s-au stopat, aceste slujbe se efectuează doar cu scopul de a manipula masele de oameni. Noi, fiind la fața locului ei ne agresează și o fac cu scopul de a ne intimida”, a afirmat unul dintre protestatari.

De cealaltă parte, reprezentanții primăriei Chișinău declară că nu știu cine a construit biserica pe teritoriul instituției preșcolare. Viceprimarul Victor Chironda susține că, potrivit documentelor, terenul pe care a fost realizată construcția aparține Direcției educație.

„Situația nu este clară. Din documente nu este clar cine anume construiește biserica. În afara de asta, nu este clar din ce cauză administrația grădiniței, la fel ca și Direcția educație, au permis în 2017 inițierea lucrărilor de construcție”, a declarat Chironda.

Viceprimarul a mai spus că până la sfârșitul săptămânii va sesiza procuratura în legătură cu situația creată.

Întrebat de ce primăria nu a pus în aplicare dispoziția de anul trecut a primarului interimar de atunci, Ruslan Codreanu, despre demolarea bisericii, Chironda a răspuns că autoritățile municipale nu au dreptul să recurgă la demolări, iar o decizie în acest sens poate lua numai instanța de judecată.

Amintim că, în anul 2018, pe teritoriul grădiniței nr.150 din sectorul Rîșcani al capitalei a început construcția unei biserici. Deși fostul primar interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție de demolare a construcție, clădirea nu a fost demolată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: