Atenție, dacă aveți zbor spre Chișinău. De azi, denumirea aeroportului va avea o nouă abreviere în tabelă
Full Article 3 minutes read

Atenție, dacă aveți zbor spre Chișinău. De azi, denumirea aeroportului va avea o nouă abreviere în tabelă

Începând de astăzi, 18 ianuarie 2024, Aeroportului Internațional Chișinău îi este atribuită o nouă abreviere și va apărea pe tabelele de zboruri cu indicativul – RMO. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Aeroportului dar și de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu. 

Reprezentanții Aeroportului Chișinău au atenționat pasagerii, care vor avea neclarități cu privire la noua abreviere – în procesul de rezervare a biletelor, să se adreseze la companiile aeriene.

„Dragi pasageri ai Aeroportului Chișinău, informăm că începând de astăzi, 18 ianuarie curent, Aeroportului Internațional Chișinău îi este atribuită o nouă abreviere și va apărea pe tabelele de zboruri cu indicativul – RMO. Prin urmare, în cazul în care survin careva neclarități asociate cu această schimbare în procesul de rezervare a unui bilet de călătorie, îndemnăm să contactați compania aeriană de interes”, au menționat reprezentanții Aeroportului.

„De azi: KIV este RMO”, a scris ministrul Andrei Spînu pe rețelele de socializare.

Schimbarea codului de identificare a Aeroportului Chișinău a fost anunțată în decembrie 2023. Noul cod este format din literele care persistă în denumirea țării noastre – „Republica MOldova”. „Precedenta abrevieri KIV – o prescurtare de la denumirea rusească Kishinev nu va mai apărea pe tabelele de zboruri”, preciza ministrul Andrei Spînu. Menționăm că multe aeroporturi din întreaga lume au un cod din trei litere, care le este atribuit de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA). Codurile IATA pentru aeroporturi sunt utilizate de companiile aeriene, agențiile de bilete, sistemele computerizate de rezervare a biletelor și alte organizații interesate pentru a comunica informații legate de organizarea activităților comerciale în domeniul transportului aerian de pasageri și de interacțiune a diferitelor întreprinderi în cadrul acestor activități comerciale.

Amintim că recent pasagerii Wizz Air, care au cumpărat bilete din Chișinău, s-au confruntat cu probleme. Aceștia au primit mesaje despre anularea zborurilor. Ulterior s-a dovedit că a fost vorba de o eroare tehnică cauzată de faptul că Aeroportul Internațional Chișinău își schimbă abrevierea din KIV în RMO. Probleme tehnice au fost înregistrate și la persoanele care au încercat să-și cumpere bilete de avion pe site-ul companiei Turkish Airlines, la cursele Chișinău-Istanbul sau Istanbul-Chișinău. În momentul în care se încerca rezervarea unui bilet, sistemul arăta că toate locurile – atât la clasa econom, cât și la business, erau ocupate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: