Autoritățile atenționează proprietarii de terenuri care nu curăță spațiile de ambrozie: amenda poate ajunge până la 6 mii lei 
Full Article 1 minutes read

Autoritățile atenționează proprietarii de terenuri care nu curăță spațiile de ambrozie: amenda poate ajunge până la 6 mii lei 

Inspectoratul Pentru Protecția Mediului anunță despre sancțiunile pe care le pot primi proprietarii sau deţinătorii de terenuri în cazul în care nu elimină ambrozia de pe terenurile intravilane sau extravilane. Amenda pentru nerespectarea legii poate ajunge până la 6000 de lei. 

Inspectoratul menționează că buruiana poate provoca alergii severe dacă este lăsată să se răspândească.

Astfel, pentru evitarea instalării şi răspândirii ambroziei, Codul Contravențional al Republicii Moldova obligă proprietarii sau deținătorii sau administratorii de terenuri intravilane și extravilane să desfăşoare lucrări de distrugere a ambroziei.

Prin urmare, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare anual lucrări de întreținere, astfel încât planta să nu răspândească polenul care conține multiple fragmente alergizante.

„Sancţiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de Codul Contravențional se sancţionează cu amendă de la 12 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 120 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice”, precizează Inspectoratul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: