Cum se fură terenurile publice din Chișinău. Patru administratori de companii, reținuți de CNA
Full Article 2 minutes read

Cum se fură terenurile publice din Chișinău. Patru administratori de companii, reținuți de CNA

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii municipiului Chișinău au efectuat în dimineața de 5 martie mai multe percheziții, într-un dosar de escrocherie. Patru pretinși administratori de societăți moldovenești au fost reținuți, fiind bănuiți de implicarea într-o schemă de delapidare a Primăriei Chișinău de 8 hectare de teren din sectorul Râșcani, cartierul Poșta Veche (strada Podgorenilor), în valoare de peste 10 milioane lei.

Potrivit CNA, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, care ar fi acționat în complicitate cu funcționari din cadrul Primăriei Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobândiri ilicite a bunurilor proprietate publică, au utilizat o hotărâre judecătorească falsă, pronunțată în 2013 de către Judecătoria Râșcani, prin care ar fi recunoscut valabilitatea unor contracte de vânzare-cumpărare presupus încheiate între primăria capitalei cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii moldovenești. În urma acestor contracte, s-a înregistrat fictiv dreptul de proprietate asupra terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha, transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA SUCCIN.

În cadrul descinderilor din această dimineață, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale. Iar cele patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, urmează a fi plasate în izolatorul CNA.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: