Autoritățile au decis interzicerea exportului de grâu și zahăr din Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Autoritățile au decis interzicerea exportului de grâu și zahăr din Republica Moldova

Pe perioada stării de urgență se interzice exportul grâului și zahărului din Republica Moldova, începând cu 1 martie.  Decizia a fost luat de Comisia Situații Excepționale, pe 25 februarie și a fost anunțată de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Ministerul Economiei în comun cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare vor intensifica eforturile de monitorizare a fluctuației prețurilor a stocurilor de cereale pe piața internă și externă și vor raporta săptămânal CSE

„Analiza ne arată că suntem la stocurile limită necesare pentru asigurarea securității alimentare. Această decizie este importantă în special acum când avem și acest flux migrațional și cererea pentru produse alimentare va crește”, a precizat premierul.

Comisia Situații Excepționale s-a întrunit astăzi în ședință și a adoptat mai multe decizii. Printre acestea se regăsesc extinderea listei produselor de primă necesitate pentru care este limitat adaosul comercial,  suspendarea procedurilor de licitație pentru achiziția energiei electrice și prelungirea actualului contract cu un an, precum și facilitarea introducerii loturilor de ajutoare umanitare în țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: