Autoritățile: Leii africani, scoși la plimbare la Ștefan Vodă, aduși în Moldova prin contrabandă
Full Article 2 minutes read

Autoritățile: Leii africani, scoși la plimbare la Ștefan Vodă, aduși în Moldova prin contrabandă

Leii care au fost plimbați într-un parc din Ștefan Vodă au fost aduși în țară prin contrabandă. Declarația a fost făcută pentru Agora de șeful Inspecției pentru Protecția Mediului. Potrivit sursei, Serviciul Vamal a deschis o anchetă pe caz, iar proprietarul animalelor riscă dosar penal.

Cei doi lei care au fost plimbați într-o pădure din Ștefan Vodă au fost introduși în țară prin contrabandă, a declarat șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ion Bulmaga pentru sursa citată. Jurnaliștii susțin că precizările au fost făcute de Bulmaga după ce în mediul online au apărut noi imagini în care unul dintre acești lei ar încerca să atace un om.

Bulmaga a declarat că nici o asociație care deține o colecție zoologică și nici chiar Grădina Zoologică nu poate prelua leii. Însă, pe durata anchetei, felinele vor fi retrase de la stăpân și vor fi plasate în volieră.

Din câte noi cunoaștem, puiul de leu african a fost introdus în țară prin contrabandă. Ulterior serviciul vamal a deschis o anchetă în vederea deschiderii unui dosar penal. Acum așteptăm ca serviciul vamal să ne informeze la ce etapă se află urmărirea penală. Problema cea mare cu care ne confruntăm la moment este că nici o asociație care deține o colecție zoologică, nici chiar Grădina Zoologică, nu pot prelua acest pui de leu. Totuși, am ajuns la un numitor comun ca până vor fi găsite soluții și cât merge ancheta la serviciul vamal, felinele să fie păstrate în volieră”, a menționat Bulmaga.

La sfârșitul lunii decembrie, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu doi pui de leu, scoși la plimbare în raionul Ștefan Vodă. Inspectoratul pentru Protecția Mediului declara că s-a autosesizat. Conducerea instituției susținea că plimbarea animalelor sălbatice pe terenurile publice reprezintă o sfidare a normelor legale, chiar și având toate actele în regulă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: