Autoritățile solicită Sloveniei să acorde alte 200 de autorizații pentru transportul rutier internațional de mărfuri
Full Article 2 minutes read

Autoritățile solicită Sloveniei să acorde alte 200 de autorizații pentru transportul rutier internațional de mărfuri

Guvernul Republicii Moldova a solicitat Sloveniei să acorde alte 200 de autorizații pentru transportul rutier internațional de mărfuri, pe lângă cota anuală prestabilită. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavrilița, după întrevederea din 1 octombrie, cu președintele Sloveniei Borut Pahor.

„Necesitatea aceasta a apărut în urma unei cooperări intensificate a operatorilor de transport din ambele țări”, a menționat Natalia Gavrilița

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au discutat și despre reluarea consultărilor moldo-slovene în domeniul integrării europene, al securității, precum și consolidarea relațiilor Uniunii Europene cu statele membre ale Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova.

Tot astăzi, președintele Sloveniei a avut o întâlnire și cu șeful Legislativului, Igor Grosu.

„Am discutat despre relaţiile bilaterale şi disponibilitatea Parlamenteului Republicii Moldova de a intensifica cooperarea interparlamentară”, a declarat președintele Parlamentului.

Parlamentarul a dat asigurări că Legislativul va depune tot efortul pentru a îmbunătăți climatul investițional, încurajând astfel investitorii străini să vină în Republica Moldova.

Amintim că dimineață președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor a avut o întrevedere și cu șefa statului Maia Sandu. Ulterior în cadrul unei conferințe, președinta a declarat că Republica Moldova mizează pe sprijinul Sloveniei în realizarea agendei de reforme pe care și-a propus-o noua guvernare de la Chișinău.

Între Republica Moldova și Republica Slovenia au fost încheiate 10 tratate bilaterale care reglementează domenii precum evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, combaterea spălării banilor, transportul internațional, readmisia persoanelor aflate în situație de ședere ilegală. În ultimii 19 ani, aceasta este prima dată când președintele Sloveniei efectuează o vizită în Republica Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: