Scutiri de TVA și taxe vamale pentru un proiect de 25 mln euro, implementat în Moldova
Full Article 1 minutes read

Scutiri de TVA și taxe vamale pentru un proiect de 25 mln euro, implementat în Moldova

Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” vor fi scutite de TVA și taxe vamale. Parlamentul a aprobat, pe 17 august – în prima lectură, inițiativa legislativă care aparține deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate Ina Coșeru.

Inițiativa a fost susținută de 54 de deputați.

Potrivit proiectului, vor fi scutite de plata taxei pe valoare adăugată, de accize și de taxele vamale bunurile, lucrările, serviciile non-consultanță, serviciile de consultanță, costurile de instruire și operare procurate pentru realizarea acțiunilor din cadrul proiectului.

Proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova”, în sumă de 25 milioane de euro, este realizat în temeiul Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide, în sumă de 5,6 mln euro.

Potrivit estimărilor, impactul bugetar al implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” este de aproximativ 100 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: