Avionul trimis de Rusia în România să repatrieze diplomații ruși a plecat cu întârziere. Care a fost motivul
Full Article 2 minutes read

Avionul trimis de Rusia în România să repatrieze diplomații ruși a plecat cu întârziere. Care a fost motivul

Moscova a trimis la București, pe 1 iulie, un avion Ilyushin IL-96 pentru a duce înapoi 40 de angajați ai misiunii diplomatice ruse, după decizia României de reducere a personalului ambasadei Rusiei. Aeronava, care ar fi trebuit să decoleze spre Moscova la 12:30, a întârziat mai bine de 6 ore pe Aeroportul Otopeni pentru că „s-a decis să se mai facă un control suplimentar la bagaje”, scrie Libertatea.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat pe 8 iunie 2023 că ambasadorul Federației Ruse la București a fost informat asupra deciziei autorităților române de a reduce personalul diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România, prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Federația Rusă.

Federația Rusă trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziții – adică cu 21 poziții de diplomat și cu 30 de poziții de personal tehnico-administrativ, respectiv să reducă personalul aflat efectiv la post în țara noastră cu 40 de persoane – adică cu 11 diplomați și cu 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ”, comunicau reprezentanții Ministerului român.

Instituția mai declara că „partea rusă a fost informată că are la dispoziție cel mult 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părții române”.

Pe 1 iulie, presa din România a scris că aeronava Ilyushin IL-96, care a plecat de la Moscova la ora 6:00, a aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 10:00. Decolarea spre capitala Rusiei era programată la ora 12:30.

Într-un final avionul a decolat cu o întârziere de 6 ore și 15 minute față de ora programată inițial pentru plecarea spre Moscova, 12:30.

Motivul întârzierii aeronavei a fost „legat de controlul bagajelor”, a menționat presa română cu referire la surse: „După ce au fost încărcate bagajele, s-a decis să se mai facă un control suplimentar”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: