Accidentul de la Bahmut. Avocatul procurorului susține că toți adulții din căruță erau în stare de ebrietate: „Nu au cedat trecerea”
Full Article 2 minutes read

Accidentul de la Bahmut. Avocatul procurorului susține că toți adulții din căruță erau în stare de ebrietate: „Nu au cedat trecerea”

Ion Matușenco, avocatul procurorului Dumitru Triboi care a spulberat cu mașina o căruță la Bahmut, a venit cu detalii despre caz pentru Pro TV. Acesta a declarat că atât căruța, cât și persoana care o conducea nu erau echipați corespunzător. Matușenco a mai spus că căruța nu cedat trecerea, iar pasagerii majori care se aflau în vehicul erau în stare de ebrietate. 

S-a contestat măsura preventivă aplicată față de Triboi Dumitru. Noi considerăm, apărarea consideră că măsura aplicată față de ultimul este prea dură, reieșind din toate circumstanțele care au survenit și impactul produs. Deci, dumnealui pledează asupra faptului că a mers regulamentar, a respectat regulamentul circulației rutiere, respectiv, geneza impactului, în mare măsură, se derivă din faptul că căruțașul a ignorat regulamentul circulației rutiere și nu a cedat pentru drumul principal. Alt aspect care s-a constatat este că atât pasagerii, cât și căruțașul, cât și agregatele respective nu erau dotate cu semnalmente speciale pentru reflectarea iluminiscentă. Ba mai mult, la etapa de față este cert cunoscut că toți membrii majori erau în stare de ebrietate alcoolică. Toți sunt niște factori importanți, ce va determina ulterior dacă a avut posibilitatea tehnică sau nu a avut posibilitatea tehnică de a evita acest impact.

Deci, dl Triboi regretă foarte mult impactul care s-a produs. Este tragic fiind că avem patru decedați, însă aceasta nu determină că este vinovat de careva fapte sau infracțiune. Vinovăția se stabilește deja printr-o instanță de judecată sau respectiv prin acțiuni de urmărire penală”, a declarat Ion Matușenco.

***

Amintim că, în seara zilei de 20 octombrie, o Skoda Fabia, la volanul căruia era procurorul Dumitru Triboi, a accidentat o căruță în care se afla o familie din 6 persoane, pe traseul R-1, localitatea Bahmut. În urma impactului, patru persoane au decedat, iar alte două – au fost transportate la spital. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), în urma testării prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ.

Dumitru Triboi a fost reținut și, ulterior, plasat în arest pentru 30 de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: