Bani pentru tinerii specialiști. Unde trebuie să te angajezi, pentru a beneficia de indemnizații de 120 de mii de lei de la stat
Full Article 2 minutes read

Bani pentru tinerii specialiști. Unde trebuie să te angajezi, pentru a beneficia de indemnizații de 120 de mii de lei de la stat

Tinerii care, după absolvire, se vor angaja în instituții publice din domeniul culturii și în subdiviziuni structurale ale autorităților publice locale, vor primi indemnizații din partea statului. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, în prima lectură, de Parlament.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ superior, care se vor angaja conform repartizării Ministerului Culturii, vor primi o indemnizație în valoare de 120 de mii de lei. Pentru absolvenții instituțiilor profesional tehnic, mărimea indemnizației va fi de 90 de mii de lei. Parlamentul precizează că banii vor fi oferiți în trei tranșe egale, în primii trei ani de activitate.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Culturii cu scopul de a motiva tinerii să se angajeze în instituțiile de cultură din țară. Potrivit datelor statistice, în ultimii trei ani, din cei 913 absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de la profilul Arte, doar 90 s-au angajat în domeniu. În același timp, niciunul din cei 265 de absolvenți ai celor cinci instituții de învățământ profesional tehnic cu profil de arte nu a fost plasat în câmpul muncii.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: