Bătaie între un consilier local și primarul din Costești, Ialoveni, care candidează pentru un nou mandat: „Și el era în sânge, și eu”
Full Article 4 minutes read

Bătaie între un consilier local și primarul din Costești, Ialoveni, care candidează pentru un nou mandat: „Și el era în sânge, și eu”

Un consilier local din satul Costești, raionul Ialoveni, și primarul localității, care candidează pentru un nou mandat din partea Partidului „Liga Orașelor și a Comunelor” (LOC), s-au luat la pumni, marți, 24 octombrie. Cei doi s-ar fi numit cu cuvinte necenzurate, după care s-ar fi luat la bătaie, scrie IaloveniOnline. Contactată pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliției Ialoveni, Mariana Didenco, a confirmat incidentul pentru NM. Potrivit sursei citate, în urma incidentului, ambii bărbați au depus câte o plângere la poliție.  

Potrivit presei locale, bătaia ar fi pornit de la lucrările efectuate pe o stradă din Costești, la inițiativa consilierului local Grigore Meriacre,  ales de pe lista Blocului ACUM  – pe care alesul local trăiește.  Acesta spune că săptămâna trecută a anunțat primarul interimar al localității despre lucrările pe care intenționează să le facă. Primarul Vasile Borta, suspendat din funcție pe perioada campaniei electorale, ar fi avut pretenții, însă, la modul în care se efectuează lucrările, reproșându-i consilierului „că se astupă gropile de canalizare”.

„Pe 24 octombrie, primarul Vasile Borta și primarul interimar au venit de dimineață pe strada care se efectuau lucrările de nivelare, a dat jos geamul și m-a luat la întrebări: că de ce am pornit a face drumul, pentru că mai întâi trebuie să fie efectuate lucrări pentru canalizare”, a precizat Grigore Meriacre, citat de IaloveniOnline.

După ce ar mai fi analizat lucrările efectuate, primarul satului Costești i-ar fi spus consilierului, din mașina sa personală, un cuvânt necenzurat. „Eu m-am apropiat mai aproape, am băgat capul în mașină (la ușa de la pasager), l-am întrebat ce a spus, și el m-a lovit. Eu nu m-am așteptat. Eu port ochelari, mi-a spart ochelarii, m-a zgârâiat la nas, pe față. (…) Și eu cred că l-am pălit în cap, cap în cap, din reacție, așa cred, nu mai țin minte, că și el a fost la poliție. Și el era însângerat, și eu (…)  Dacă nu era primarul interimar era să fiu bătut mai tare”, a mai menționat Grigore Meriacre.

Reporterii IaloveniOnline l-au contactat pentru un comentariu pe edilul implicat în bătaie, însă cel din urmă i-a luat la întrebări, în loc să răspundă la ele: „Ce să aflați? Se ocupă anchetatorul, organele de poliție, nu umblați cu… nu e treaba voastră. Care e treaba dumitale, care e treaba dumitale, să umbli să…Când o să se expună poliția atunci o să aveți informația”.

Contactat telefonic, primarul interimar al satului Costești, Ivan Stepaniuc, care ar fi fost cu Vasile Borta la inspectarea lucrărilor, a negat că ar fi fost acolo. „Nu am fost eu acolo, nu știu cine v-a dat așa informație”, a spus alesul local.

NM a contactat-o pentru un comentariu pe purtătoarea de cuvânt a IP Ialoveni. Mariana Didenco a confirmat că bătaia a avut loc marți, 24 octombrie.

„Preliminar, poliția a stabilit că din cauza unor lucrări efectuate neconform pe un  drum din localitate, cei doi s-au numit cu cuvinte necenzurate, ulterior și-au aplicat reciproc lovituri în regiunea feței, fapt pentru care ambii bărbați au depus plângeri”, a declarat Didenco.

Oamenii legii anunță că ambii bărbați au fost îndreptați la centrul de medicină legală, pentru efectuarea expertizei medico-legale. „Cazurile sunt înregistrate și documentate de polițiști pentru stabilirea tuturor circumstanțelor” –  a mai precizat Mariana Didenco.

Între timp, candidatul la funcția de primar în satul Costești din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ilie Ionaș, compania căruia efectuează lucrările de renovare a străzii din Costești care a generat conflictul între cei doi aleși locali, în care respinge violența. „Respingem agresiunea ca formă de soluționare a orice tip de conflict și pledăm pentru o corectitudine de manifestări și dialoguri în timpul alegerilor locale”, se arată în comunicatul emis pe pagina de Facebook a PAS Costești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: