BBC: Personalul care intră în același spațiu cu Putin este nevoit să dea analize peste analize și să se izoleze timp de două săptămâni
Full Article 2 minutes read

BBC: Personalul care intră în același spațiu cu Putin este nevoit să dea analize peste analize și să se izoleze timp de două săptămâni

Nici invazia Ucrainei, nici patru doze de vaccin anti-Covid, nici scăderea numărului de infectări zilnice cu Covid-19 nu a contribuit la relaxarea măsurilor de carantină pentru cei care intră în contact cu Vladimir Putin. Piloții, medicii, dar și personalul auxiliar sunt nevoiți să stea în izolare de fiecare dată înainte de a avea acces în același spațiu cu liderul rus. Numărul celor nevoiți să se testeze de patru ori cu teste PCR și de două ori cu teste pentru anticorpi ajunge la câteva sute. Sunt efectuate și analize pentru gripă, stafilococ și viermi, se arată într-o investigație publicată de BBC.

Astfel, potrivit BBC, Putin a fost imunizat cu patru doze de vaccin împotriva coronavirusului, însă oricum respectă cu strictețe anumite restricții. Înainte de parada din 9 mai, toți veteranii admiși în tribune alături de președintee rus au petrecut două săptămâni în izolare.

În prezent, pe măsură ce liderul rus se mută dintr-o reședință în alta, întregul personal este nevoit să petreacă 14 zile în izolare.

În același timp, medicii intervievați de BBC consideră că multe restricții sunt exagerate, iar lucrătorii medicali care îl asistă pe Putin fac exces de zel, fiindu-le frică de posibile represiuni.

„Oamenii care îl înconjoară pe Putin nu doar stau în carantină, ci și sunt nevoiți să dea analize înainte de a începe să lucreze în apropierea președintelui rus. Regula a apărut în 2021 – pe lângă izolare, persoanele respective trebuiau să se testeze pentru Covid. Ulterior, au început să solicite și alte analize. Pe parcursul anului 2021 – 1500 de persoane au fost testate. Unii – nu doar pentru coronavirus, ci și viroze, gripă și stafilococ, iar sângele pentru biomarkeri. Au dat analize și pentru mase fecale, însă nu pentru Covid, ci pentru ouă de helminți”, se mai arată în materialul BBC.

Potrivit informației publice cu privire la achizițiile de stat, toate aceste testări costă sute de milioane de ruble din bugetul de stat al Rusiei, iar costul aflării în izolare a funcționarilor de la Kremlin se apropie de 2 miliarde de ruble.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: