Beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă îşi pot încasa banii
Full Article 2 minutes read

Beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă îşi pot încasa banii

Cei 24 069 de beneficiari de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă își pot încasa banii pentru lunile precedente. Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunţă că a efectuat transferul în valoare de 64 de milioane de lei în acest scop.

Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbanca,  Banca Comercială Română,  Î.S. „Poşta Moldovei”.

Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi primită în orice oficiu poştal indiferent de domiciliu.

CNAS precizează că în luna decembrie, anul trecut, nu au fost ridicate 15,3 mln lei sau 54,5 % din suma totală transferată de CNAS pentru indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

Casa Naţională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin până la 23 ianuarie, curent. După această dată, sumele nesolicitate sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.