Biden a comis o nouă gafă: a confundat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar Helmut Kohl, care a murit
Full Article 3 minutes read

Biden a comis o nouă gafă: a confundat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar Helmut Kohl, care a murit

Președintele american Joe Biden a relatat, miercuri seară, o conversație pe care a avut-o cu Angela Merkel în 2021 spunând din greșeală că vorbea cu fostul cancelar german Helmut Kohl, care decedase în 2017, aceasta fiind deja a doua confuzie de lideri pe care o face în această săptămână, relatează Reuters, citat de news.ro.

La o recepție la New York pentru strângere de fonduri pentru candidatura sa, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a povestit ceva anecdotic din experiența sa îndelungată de politician – un element de bază al discursului său de campanie. Numai că în loc de Angela Merkel, care era la putere în timpul summitului G7 din 2021 despre care era vorba în relatarea sa, Biden s-a referit la Helmut Kohl, fostul cancelar german care a murit în 2017.

Referirea a avut loc în timp ce Biden vorbea despre atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA, când susținătorii președintelui de atunci Donald Trump au luat cu asalt Congresul american pentru a împiedica certificarea rezultatului alegerilor prezidențiale câștigate de Biden în defavoarea lui Trump.

Acum, Biden candidează pentru realegerea sa la Casa Albă şi foarte probabil se va duela pentru asta tot cu Donald Trump.

„Când am fost ales pentru prima dată președinte, am mers la o întâlnire G7 cu cei șapte șefi de stat din Europa şi Marea Britanie. M-am așezat şi am spus: „Ei bine, America s-a întors”, iar președintele Franței s-a uitat la mine şi a întrebat: „Pentru cât timp?”. Nu m-am gândit niciodată la asta în acest fel”, a spus Biden. „Apoi Helmut Kohl din Germania s-a uitat la mine şi a spus: „Ce aţi spune, domnule președinte, dacă aţi lua mâine dimineață ziarul Times din Londra şi aţi afla că 1.000 de oameni au spart ușile Parlamentului britanic şi au ucis câteva (persoane) pe drum?””, a povestit Biden.

La începutul acestei săptămâni, în timp ce relata aceeași scenă de la summitul G7 din 2021, Biden l-a confundat pe președintele francez Emmanuel Macron cu președintele Francois Mitterrand, care a fost la putere între 1981 şi 1995 şi care a murit în 1996.

Casa Albă nu a făcut niciun comentariu deocamdată cu privire la această nouă confuzie.

Trump, în vârstă de 77 de ani, a identificat şi el greșit persoane, confundând-o recent pe Nikki Haley, opozanta sa republicană, cu Nancy Pelosi, democrata din California care a fost președinta Camerei Reprezentanților când el era la putere la Casa Albă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: