Biroul președintelui Ucrainei a acceptat cererea de demisie a lui Alexei Arestovici
Full Article 2 minutes read

Biroul președintelui Ucrainei a acceptat cererea de demisie a lui Alexei Arestovici

Biroul președintelui Ucrainei a aprobat cererea de demisie depusă de Alexei Arestovici. Purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean, Serghei Nichiforov, a confirmat informația pentru Ukrainskaia Pravda.

Cererea de demisie a lui Arestovici a fost deja semnată.

Amintim că Alexei Arestovici, consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andrei Ermak, și-a depus demisia, pe 17 ianuarie.

„Am scris cererea de demisie. Vreau să servesc drept exemplu de comportament civilizat: greșeală principială, deci demisie”, și-a justificat Arestovici decizia.

În ajun, mai mulți deputați ai Radei Supreme de la Kiev au cerut concedierea lui Alexei Arestovici din administrația prezidențială. Deputatul Alexei Goncearenko a anunțat că a început colectarea de semnături în acest sens. Goncearenko s-a adresat Serviciului ucrainean de Securitate cu solicitarea de a iniția o anchetă pe numele lui Arestovici, sub acuzația de „trădare de patrie”.

Pe 16 ianuarie, un grup de deputați ucraineni a înaintat un demers către șeful Oficiului administrației prezidențiale Andrei Ermak cu cererea de a separa opiniile lui Arestovici de comunicatele oficiale ale instituției. Se întâmplă după ce Arestovici a declarat, pe 14 ianuarie, că racheta care a lovit blocul din Dnipro ar fi fost, de fapt, doborâtă de sistemul ucrainean de apărare antiaeriană. Armata ucraineană a negat vehement informația. Ulterior, Arestovici și-a cerut scuze și a dat vina pe oboseală.

Declarația lui Arestovici a provocat furie în Ucraina. Primarul orașului Dnipro Boris Filatov l-a numit pe Arestovici „dobitoc narcisist” și „gură murdară”.

De la începutul războiului declanșat în Ucraina, Alexei Arestovici a devenit unul dintre principalii comunicatori ai administrației prezidențiale. Emisiunile cu participarea lui Arestovici adună milioane de vizualizări pe YouTube.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: