Blocul ACUM cere demisia ministrului Apărării. Ce i-a nemulțumit pe deputați
Full Article 1 minutes read

Blocul ACUM cere demisia ministrului Apărării. Ce i-a nemulțumit pe deputați

Deputații blocului ACUM vor depune astăzi, 29 noiembrie, o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook.

Autorii moțiunii pornesc de la faptul că la doar câteva zile de la învestirea guvernului Chicu, în spațiul public a apărut o înregistrare în care minstru Apărării, Victor Gaiciuc, „aduce drept exemplu pentru armata Republicii Moldova spiritul de luptă al forțelor separatiste și anticonstituționale din Donbas”.

Potrivit lui Litvinenco, „elogierea de către acesta a mercenarilor din Donbas […] îl face incompatibil pe Victor Gaiciuc cu calitatea de membru al Guvernului”.

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Vrijdag 29 november 2019

Deputații ACUM argumentează că „pentru susținerea agresiunii împotriva Ucrainei, pentru sfidarea flagrantă a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, pentru afirmații și poziții care periclitează eforturile Republicii Moldova de a stabili un parteneriat strategic cu Ucraina, solicităm inițierea procedurii de revocare a lui Victor Gaiciuc din funcția de ministru al Apărării”.

Potrivit legii, moţiunea se depune la preşedintele şedinţei, în plenul parlamentului. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: