Căldură fără precedent în Spania pentru luna decembrie. Ce temperaturi au indicat termometrele în plină iarnă
Full Article 2 minutes read

Căldură fără precedent în Spania pentru luna decembrie. Ce temperaturi au indicat termometrele în plină iarnă

Recordul de căldură pentru luna decembrie din Spania a fost doborât pe 12 decembrie. S-a întâmplat după ce în această zi s-au înregistrat 29,9°C la Malaga, în sudul Andaluziei, potrivit agenţiei meteorologice spaniole AEMET.

Valoarea termică de 29,9°C, demnă de o perioadă estivală, a depăşit cu 0,5°C precedentul record (29,4 °C), înregistrat în Spania peninsulară pe 10 decembrie 2010, în apropiere de Granada, tot în Andaluzia.

Recordul a fost înregistrat după ce sudul peninsulei iberice a fost străbătut timp de mai multe zile de curenţi de aer cald, care au dus la recorduri locale de temperatură, mai ales la Murcia (27,6°C) şi Alicante (27,3°C), pe coasta Mediteranei.

Astfel de niveluri de temperatură ar fi „mult mai puţin probabile’” fără „schimbările climatice observate la scară mondială şi în Spania”, a subliniat AEMET.

Obişnuită cu temperaturi ridicate, Spania se confruntă de mulţi ani cu episoade de căldură din ce în ce mai numeroase şi apropiate, câteodată în afara lunilor de vară, situaţie care îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă Frecvenţa episoadelor de caniculă s-a triplat în ultimii zece ani pe teritoriul Spaniei, ţară aflată în prima linie în ceea ce priveşte schimbările climatice. Durata verii meteorologice s-a prelungit cu zece zile în fiecare deceniu începând din anii 1980, relatează Agerpres.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: