Campioana Moldovei la fotbal Violeta Mițul a decedat la doar 26 de ani: date biografice și cariera
Full Article 2 minutes read

Campioana Moldovei la fotbal Violeta Mițul a decedat la doar 26 de ani: date biografice și cariera

Fundașul echipei naționale de fotbal feminin a Republicii Moldova, Violeta Mițul, a decedat într-un tragic accident la munte. Informația a fost confirmată de Federația Moldovenească de Fotbal pe 6 septembrie.

Cu profundă tristețe și durere în suflet, Federația Moldovenească de Fotbal își exprimă sincere condoleanțe și regretul profund față de trecerea în neființă a jucătoarei Naționalei de fotbal, Violeta Mițul.Una dintre cele mai bune jucătoare ale Naționalei feminine a suferit un tragic accident incompatibil cu viața în timpul unei escale la munte, unde era plecată alături de coechipierele de club…”, se arată în comunicatul FMF.

Violeta Miţul s-a născut pe 3 aprilie 1997, la Tiraspol. Sportiva în vârstă de 26 de ani evolua din primăvara anului 2023 pentru clubul Ungmennafélagið Einherji din Islanda. Anterior, a jucat în Spania pentru echipa FF La Solana din seria C. Jucătoarea a ajuns pe peninsula Iberică din Italia, unde a reușit să promoveze în liga B cu formația Apulia Trani.

Pentru Naționala feminină a Moldovei, Violeta a jucat peste 40 de partide, în care a evoluat ca fundaș.

Palmares:

2013, 2015 – dubla câștigătoare a Cupei Republicii Moldova cu echipa FC Tiraspol-Alga.
2016 – Medalia de argint a campionatului Republicii Kazahstan în componența echipei Astana.
2017–  Medalia de argint a campionatului din Kazahstan și medaliată de bronz la Cupa Republicii Kazahstan în componența echipei ZHFK Okzhetpes.
2018 – Medalia de argint a campionatului și a Cupei Republicii Kazahstan, din nou în componența ZHFK Okzhetpes.
2019 – Deținătoarea Cupei României cu echipa Vasas Femina.
2021 – Medalia de bronz a campionatului din Ucraina în componența echipei Voskhod.

2022 – Medalia de aur a campionatului Italiei, Liga C, în componența echipei Apulia Trani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: