Candidatul la funcția de primar de Chișinău, Mihail Bagas, reținut. Apelul LOC către organul de urmărire penală
Full Article 2 minutes read

Candidatul la funcția de primar de Chișinău, Mihail Bagas, reținut. Apelul LOC către organul de urmărire penală

Candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile din 5 noiembrie din partea Ligii Orașelor și Comunelor (LOC), a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Informația a fost confirmată pentru NM de Procuratura Anticorupție, precum și de formațiunea politică. LOC face apel în acest context la organul de urmărire penală să investigheze transparent și să prezinte argumentat probele care au stat la baza reținerii politicianului, or, în caz contrar, susține LOC, acțiunile, desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca „presiune publică”.

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și a reținerii candidatului LOC, la o distanță de 2 zile de la depunerea actelor pentru participarea în scrutinul electoral local. (…) În același timp, LOC își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un mod imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legea și normele procesuale. În caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic”, se arată în comunicatul LOC.

Contactat de NM, PA a declarat că Mihail Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali săvârșită în proporții mari și complicitatea și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Mișcarea social-politică „Liga Orașelor și Comunelor” l-a înaintat pe activistul civic Mihail Bagas la funcția de primar al capitalei pe 19 iunie. Pe 19 septembrie, Bagas, alături de alți zece candidați la funcția de edil al capitalei, au depus actele necesare pentru înregistrarea în cursa electorală la CEC. Atunci Bagas a anunțat că este gata să ajute Chișinăul, așa cum ar fi făcut-o în ultimii zece ani, îndemnând chișinăuienii să nu creadă promisiunile electorale ale concurenților săi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: