Candidatul opoziției de la Tiraspol la funcția de „deputat” în „Consiliul Suprem” nerecunoscut, scos din alegeri
Full Article 2 minutes read

Candidatul opoziției de la Tiraspol la funcția de „deputat” în „Consiliul Suprem” nerecunoscut, scos din alegeri

Candidatul opoziției la funcția de „deputat” în „Consiliul Suprem” nerecunoscut de la Tiraspol, Nicolae Malîșev, a fost eliminat cursa electorală pentru alegerile parțiale. Se întâmplă după ce Judecătoria Slobozia a anulat înregistrarea opozantului de la Tiraspol în calitate de candidat. Malîșev a făcut recurs la decizie, însă „Curtea Supremă” nerecunoscută din stânga Nistrului a menținut decizia primei instanțe.

De menționat că pe 31 martie, în localitățile Parcani și Blijnii Hutor din regiunea transnistreană urmează să aibă loc alegeri parțiale pentru așa-numitul parlament local, din circumscripția electorală nr. 24. Funcția de „deputat” în această circumscripție electorală a devenit vacant după decesul lui Ivan Nedelkov. Doi candidați mai rămân în cursă – Vladimir Timofeev și Svetlana Kanskaia.

Cine este Nicolae Malîșev

Începând cu 2003, timp de patru ani, Nicolae Malîșev a activat în calitate de prim-specialist în cadrul așa-numitei comisii pentru politică economică din legislativul local, nerecunoscut.  Ulterior, a ocupat funcția de director al Asociației „Băncilor din Transnistria”. În 2020, a fost candidat la funcția de deputat în „Consiliului Suprem” local.

În 2021, lui Malîșev i-a fost refuzată înregistrarea în calitate de candidat la alegerile pentru șefia regiunii transnistrene. Comisia electorală nerecunoscută de la Tiraspol a explicat atunci că Malîșev nu ar fi reușit să adune semnăturile a 2% dintre alegători și, de asemenea, că unele semnături prezentate ar fi fost „nesigure”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: