Casele oligarhilor ruși din Marea Britanie ar putea fi folosite pentru cazarea refugiaților ucraineni
Full Article 2 minutes read

Casele oligarhilor ruși din Marea Britanie ar putea fi folosite pentru cazarea refugiaților ucraineni

Casele oligarhilor ruși, care se află pe lista sancțiunilor din Marea Britanie, ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiații ucraineni. Declarația a fost făcut de ministrul britanic, Michael Gove.

„Vreau să explorez o opţiune care ne-ar permite să folosim casele şi proprietăţile persoanelor sancţionate, atâta timp cât sunt sancţionate, în scopuri umanitare şi de altă natură. Există o barieră legală destul de înaltă de trecut şi nu vorbim de confiscare permanentă. Dar spunem: „Eşti sancţionat, îl susţii pe Putin, această casă este aici, nu ai dreptul să o foloseşti sau să profiţi de ea…”. Dacă o putem folosi pentru a-i ajuta pe alţii, haideţi să facem asta'”, a spus Gove, relatează Mediafax cu referire la BBC.

El a adăugat că guvernul doreşte să consolideze măsurile actuale care îi împiedică pe oligarhi doar să îşi vândă casele din Marea Britanie, nu şi să locuiască în ele.

„Dacă averea şi influenţa le sunt folosite pentru a-l sprijini pe Putin, având în vedere ceea ce face, atunci mă tem că trebuie să suporte consecinţele”, a spus el.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: