Cauți un job ca să-ți începi cariera? Află istoriile de succes a 3 tineri care au făcut primii pași în carieră la Microinvest

Primii pași în carieră sunt cei mai importanți. Anume de aceștia depinde inițierea cu succes în domeniul ales, interacțiunea directă cu echipa și colegii și experiența valoroasă care te va ajuta să avansezi ca un adevărat profesionist. La Microinvest, lider în creditarea nebancară, suntem o echipă de peste 300 de profesioniști, care cresc și se dezvoltă împreună. Aici, cariera ta nu este doar un loc de muncă, ci o călătorie plină de oportunități și realizări.

Irina, Adrian și Mihaela sunt 3 colegi din #MiTeam, care au făcut primii pași în carieră la Microinvest. Astăzi, aceștia activează în cele mai diverse poziții, spre care au avansat cu multă sârguință și spun cu încredere că au ales jobul și compania perfectă pentru inițierea în carieră. Află istoriile lor de succes și cât de interesantă și provocatoare a fost această călătorie.

De la absolvenți la profesioniști în domeniul financiar

Când ești absolvent, gândurile despre angajarea la primul job par pline de provocări, mai ales când te gândești la lipsa experienței și integrarea în echipă. Într-un mediu total nou, cu o mulțime de responsabilități și situații care te pot scoate din zona de confort, e mai important ca niciodată să ai parte de susținerea necesară pentru a merge înainte. În #MiTeam suntem mândri că putem contribui la instruirea tinerei generații în domeniul financiar, dezvoltând specialiști talentați, dornici să se dezvolte și să crească alături de o echipă tânără și dinamică.

Irina, Economist Superior Secția Contractare Fonduri, a făcut primii pași în carieră la Microinvest, iar astăzi se dezvoltă cu dedicare alături de echipa noastră. A acceptat cu încredere provocarea de a începe activitatea în calitate de Manager Assistant, un job care presupunea multe responsabilități și este sigură că a fost cea mai bună alegere, care i-a pus bazele carierei în domeniul financiar.

«Pot spune cu încredere că sunt o norocoasă că mi-am început cariera la Microinvest. Interacțiunea directă cu managementul, coordonarea ședințelor, activitățile administrative — anume acestea au fost primele mele responsabilități la Microinvest, care au contribuit la dezvoltarea carierei și m-au ajutat să realizez cât de important este fiecare detaliu pentru un scop bine definit. Cu multă muncă, în timp, această conștientizare m-a adus la poziția de Economist superior — un job cu multe perspective și oportunități. Îmi place mult ceea ce fac și în special echipa noastră minunată, în care ne dezvoltăm împreună.»

Istoria lui Adrian, Manager Oficiu secundar, a început încă de pe băncile universității. A început cu programul de instruire Induction, pe care l-a absolvit cu succes, ulterior a devenit parte a echipei în calitate de Expert în creditare, iar astăzi gestionează cu succes 2 oficii secundare din regiunea Sud — Cahul și Comrat, oferind antreprenorilor soluții financiare responsabile .

«Am cunoscut compania Microinvest fiind student. Mi-a atras atenția prin oportunitățile pe care le oferă și abordarea unică pe care o are față de clienți și angajați. Anume participarea în cadrul programului Induction, reprezintă prima etapă a inițierii mele în carieră. M-am integrat foarte rapid în echipă, fără experiență, dar cu multă motivație. De-a lungul timpului am avut șansa să cunosc o mulțime de antreprenori, motorul dezvoltării economice a țării noastre, cărora le-am oferit suportul necesar ca să-și crească afacerile. Astăzi am oportunitatea să gestionez o echipă, o responsabilitate mare, dar care mă motivează și mai mult. Pot spune cu încredere că Microinvest e compania potrivită pentru cei care își doresc o carieră de succes în domeniul financiară. E o echipă unică, cu o cultură și oameni speciali.»

Mihaela, Șefă Secția Back Office, apreciază Microinvest pentru oportunitățile nelimitate, atât în creșterea profesională, cât și în dezvoltarea personală. Anume aici i s-a oferit oportunitatea să-și pună în valoare talentele și abilitățile în funcția de Administrator de Credite. Experiența dobândită a ajutat-o să avanseze în funcția de Șefă Secția Back Office, gestionând cu succes echipa.

«La Microinvest am învățat din mers, am trecut peste provocări, nu a fost ușor, dar m-am simțit susținută și apreciată de colegi chiar din prima zi de activitate. Abilitățile și competențele pe care le-am dobândit au fost de mare ajutor în fiecare etapă a carierei mele. În mod specific, acestea au contribuit la facilitarea unui proces rapid, calitativ și eficient de perfectare a actelor aferente procesului de creditare și autorizare a creditelor, precum și asigurarea conformității cu politicile și procedurile interne. Prin multă perseverență astăzi gestionez întreaga secție și sunt foarte recunoscătoare că mi-am început cariera anume în această echipă.»

Fie că ești proaspăt absolvent sau ai câțiva ani de experiență în spate, entuziasmul tău este cheia succesului în carieră la Microinvest. În echipa noastră ai parte de un mediu unde poți să contribui la schimbări semnificative. Investim în dezvoltarea echipei, asigurând o gamă variată de programe de instruire, pentru ca oamenii din #MiTeam să acumuleze abilitățile necesare și să evolueze rapid, lucrând pentru un scop comun — creditarea responsabilă a oamenilor harnici.

Hai și tu în echipa noastră cool. Nu ezita să accesezi pagina noastră cu posturi vacante și să transmiți CV-ul pe [email protected] Începe-ți cariera de succes alături de Microinvest!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Podul de pe strada Mihai Viteazul, redeschis  după trei ani. Ceban, mesaj către „marii critici care nu au făcut nimic”

După aproape trei ani de reconstrucție, podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău a fost redeschis circulației rutiere, a anunțat primarul Ion Ceban. În prezent, lucrările continuă la trotuarele pietonale, care au fost lărgite în cadrul proiectului de reabilitare.

„Întrebare pentru marii „critici” care nu au făcut nimic: ce subiecte urmează să mai exploateze intenționat? Aceste lucrări erau extrem de necesare și urgente. Ne-am asumat toate criticile, pentru că securitatea este prioritară”, a declarat Ion Ceban.

Cu o lungime de 320 de metri, o lățime de 26 de metri, 6 benzi de circulație și 2 trotuare, podul este unul dintre cele mai mari din Republica Moldova, a subliniat Ceban. Construcția are 9 deschideri (grinzi), fiecare de câte 33 de metri.

În ceea ce privește podul de pe strada Ismail, primarul a precizat că lucrările de proiectare au fost finalizate, iar în prezent se află în faza de verificare de stat.

Precizăm că reparația podului de pe strada Mihai Viteazu a început în septembrie 2022 și, inițial, se plănuia ca lucrările de reparație să fie finalizate la 1 septembrie 2023. Ulterior, autoritățile municipale au anunțat că termenul de finalizare al reparației a fost prelungit până în noiembrie 2024, iar mai târziu – aprilie 2025. De atunci, costul proiectului s-a ridicat de la 108 la 128 de milioane de lei.

politiadefrontiera.ro

Acte românești false pentru persoane din R. Moldova, Ucraina și Rusia? Peste 200 de percheziții în România (VIDEO)

În România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Poliția de Frontieră Română a anunțat că, pe 1 iulie, au fost efectuate 206 percheziții la sediile unor instituții publice și la locuințele unor persoane fizice. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic. În cauză sunt cercetate și persoane care ar fi oferit mită, acestea fiind suspectate, de asemenea, de fals în înscrisuri oficiale și folosirea documentelor false.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, cu ajutorul unor funcționari publici de la serviciul de evidență a populației și o primărie, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea. Aceste documente au fost eliberate pentru persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova. Potrivit instituției române, datele nereale se referă la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă, dar și la alte atribute de identificare a persoanei, respectiv nume, prenume, data nașterii, locul nașterii, totul cu scopul obținerii de către beneficiar a unui act de identitate, a cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau a reședinței în România.

„Datele menționate, care în unele cazuri prezintă o identitate diferită de cea reală a beneficiarilor – în condițiile în care marea lor majoritate au depus certificate de cetățenie română anterior falsificate – sunt incluse în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate pe baza unor certificate care atestau dobândirea cetățeniei române și care anterior au fost falsificate, cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv și chiar fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Potrivit instituției române, în anii 2023-2024, pe raza unui serviciu de evidență a populației și-au stabilit domiciliul în mod fictiv 7.000 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state, foste republici sovietice.

VIDEO Guțul ar putea fi închisă pentru 9 ani/ Vlah cântă rap/ A crescut vârsta de pensionare în Moldova

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!

Subiectele ediției:

— Procurorii cer nouă ani de închisoare pentru Evgheniei Guțul
— Irina Vlah s-a apucat de rap: „PAS la revedere!”
— Prima săptămână din iulie aduce restricții de circulație în Chișinău
— Bolea, către transportatori: Să iubim oamenii mai mult decât banii
— Cinci polițiști din Edineț, suspectați de corupție. Unul a fost reținut
— Vârsta de pensionare a femeilor din Moldova a crescut cu șase luni

Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.

„Artiști pro-Kremlin”, invitați la concertele lui Usatîi: O organizație cere interdicția lor în Moldova

Organizația civică Stop Russian Aggression solicită autorităților Republicii Moldova să interzică accesul pe teritoriul țării al mai multor artiști ruși invitați la un concert organizat de politicianul Renato Usatîi.

Potrivit activiștilor, este vorba despre interpreți cunoscuți pentru sprijinul deschis acordat regimului lui Vladimir Putin și pentru participarea la acțiuni propagandistice în sprijinul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Printre artiștii vizați se numără rapperul Basta (Vasilii Vakulenko), sancționat de Ucraina pentru concertele susținute în Crimeea ocupată, interpretul Macan (Andrei Kosolapov), care ar fi cântat recent în Lugansk și ar promova narațiuni legate de „operațiunea militară specială”, și trupa „Ruki Vverh!” (Serghei Jukov), cunoscută pentru aparițiile la mitinguri pro-Kremlin și concerte pe teritoriile ocupate.

Scrisoarea a fost adresată Președinției, Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Guvernului, Parlamentului, Ministerului Afacerilor Interne, Primăriei Chișinău și Ministerului Culturii. În paralel, organizația îndeamnă cetățenii să trimită sesizări individuale către autorități pentru a bloca prezența acestor artiști pe teritoriul Republicii Moldova.

Renato Usatîi nu a comentat, deocamdată, solicitarea organizației.

***

Menționăm că, în ianuarie 2023, Basta a fost inclus pe lista de sancțiuni a Ucrainei. Măsurile includ blocarea activelor din Ucraina, restricții comerciale, interdicția de a călători în țară, retragerea distincțiilor de stat, refuzul eliberării vizelor și alte restricții valabile timp de zece ani.

Pe site-ul ucrainean „Mirotvoreț” se menționează că Vasilii Vakulenko ar oferi „sprijin informațional agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei”, ar fi „complice la crimele autorităților ruse împotriva Ucrainei și cetățenilor săi”. De asemenea, ar fi participat la „evenimente de propagandă ale Rusiei împotriva Ucrainei” și la „tentativele de legitimare a ocupației Crimeei” și „acte de agresiune umanitară împotriva Ucrainei”.

IPN

Socialiștii, protest la MAE. Dodon: „Ce caută Ursula von der Leyen la Chișinău înainte de campania electorală?” (VIDEO)

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat pe 1 iulie un protest la Ministerul Afacerilor Externe față de Summit-ul Republica Moldova-UE care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Manifestanții s-au declarat nemulțumiți de faptul că reuniunea va avea loc cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare și susțin că oficialii europeni „se vor amesteca” în scrutin.

Câteva zeci de persoane au s-au adunat în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe pentru a protesta împotriva summit-ului Republica Moldova-UE, fiindcă va avea loc înainte de alegerile parlamentare din 28 septembrie. Manifestanții susțin oficialii Uniunii Europene care vor participa la reuniune vor sprijini formațiunea de guvernământ pro-europeană PAS și că „se vor amesteca” în scrutin.

Ce caută Ursula von der Leyen la Chișinău acum, înainte de campania electorală? Imaginați-vă că acest lucru îl făceau alții înainte de campania electorală? Avea să urle toți. Nu, acum ei vin, o delegație întreagă, pe banii noștri, o să blocheze toate drumurile. Da cum cu neutralitatea, da cum cu suveranitatea?”, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, în timpul manifestației.

În cadrul protestului au răsunat și acuzații tendențioase la adresa Uniunii Europene, care au fost lansate de jurnalistul Dumitru Ciubașenco. Acesta este unul dintre liderii Platformei „Pentru Moldova”, care a fost lansată în iunie și al cărei scop declarat este unirea partidelor de opoziție în contextul parlamentarelor din toamnă.

Ciubașenco a spus că UE s-ar transforma într-un „bloc militar” – aluzie la planurile privind creșterea capacităților de apărare ale statelor membre, însă fără mențiunea că inițiativa vine în contextul invaziei dusă de Rusia în Ucraina. El a mai spus că UE ar promova o politică „rusofobă” și că ar obliga Republica Moldova să-și modernizeze infrastructura civilă pentru că în viitor ar putea fi folosită împotriva Rusiei.

Dacă înainte UE era considerată o uniune socio-economică, umanitară și culturală, în ultima vreme se transformă rapid într-o uniune politico-militară. Practic în a doua NATO în Europa. Și Republica Moldova, ca stat candidat la aderarea la UE, este obligată să urmeze lina politicii externe și de apărare comună a Uniunii Europe, inclusiv componenta sa legată de sancțiuni. Moldova, de asemenea, este obligată să se ocupe de militarizare, să reconstruiască infrastructura, obiecte cu dublă destinație, drumuri, poduri, spitale, aerodromuri, depozite, care într-un anumit moment pot fi folosite și în scopuri militare. (…) Politica oficială a UE este o direcție anti-rusească, rusofobă. Astăzi, să fii alături de UE înseamnă să fii împotriva Rusiei”, a menționat Dumitru Ciubașenco.

De asemenea, în timpul manifestației, protestatarii au desfășurat pancarte cu mesaje precum „Suveranitate, nu vasalitate”, „Noi decidem, nu străinii” și „Guvernarea PAS – corporație a intereselor străine”.

NM a solicitat un comentariu de la Ministerul Afacerilor Externe, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

***

Amintim că, pe 4 iulie, la Reședința de Stat, va avea loc primul summit Republica Moldova-UE. Evenimentul va fi găzduit de șefa statului, Maia Sandu, iar UE va fi reprezentată de președintele Consiliului European, Antonio Costa, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Președinția Republicii Moldova a comunicat anterior că la reuniune vor fi abordate subiecte legate de procesul de aderare, extinderea legăturilor economice și cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, dezvoltarea regională și digitalizarea.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: