Cazul copilului agresat în troleibuz a ajuns în atenția Avocatului Copilului, care va examina incidentul
Full Article 2 minutes read

Cazul copilului agresat în troleibuz a ajuns în atenția Avocatului Copilului, care va examina incidentul

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat din oficiu și va investiga cazul copilului de 10 ani, care ar fi fost agresat într-un troleibuz din capitală. Informația a fost confirmată pe 16 august.

În urma mediatizării informației referitoare la cazul copilului de 10 ani care, în timp ce circula în troleibuzul ce deservește ruta 4 din mun. Chișinău, a fost supus violenței fizice și dat afară din troleibuz deoarece nu a înțeles taxatoarea vorbitoare de rusă care i-a solicitat plata călătoriei, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat din oficiu în scopul examinării cazului respectiv după competență. În acest context, Ombudsmanul Copilului a sesizat Regia Transport Electric Chișinău pe acest caz și a înaintat o solicitare pentru a cerceta toate circumstanțele și acțiunile întreprinse de instituție întru respectarea și protecția drepturilor copiilor în transportul urban”, se arată în declarația Ombudsmanului.

Anterior Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a mai fost sesizat cu privire la comportamentul necorespunzător al angajaților Regiei Transport Electric Chișinău față de copii în timpul circulației în transportul public din mun. Chișinău.

Ombudsmanul îndeamnă factorii de decizie a instituției vizate să întreprindă toate acțiunile posibile în vederea prevenirii cazurilor de abuz din partea angajaților față de copii

***

Amintim că un băiat de 10 ani ar fi fost agresat de taxatoarea unui troleibuz din capitală, după ce aceasta i-a cerut, în limba rusă, să plătească pentru călătorie. Potrivit mamei minorului, acesta s-a blocat și nu i-a putut răspunde fiindcă nu cunoaște limba. Femeia a precizat că a depus o plângere în adresa Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC). Mai târziu, ea a anunțat că a fost contactată de întreprinderea municipală, iar problema a fost soluționată.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: