Ceban, indignat că lângă unele instituții de învățământ au apărut corturi PAS. Explicația formațiunii
Full Article 2 minutes read

Ceban, indignat că lângă unele instituții de învățământ au apărut corturi PAS. Explicația formațiunii

Primarul Ion Ceban spune că în preajma instituțiilor educaționale din Chișinău, PAS a instalat corturi electorale. Edilul declară că s-a adresat reprezentanților instituțiilor să nu participe la „adunări politice în timpul orelor de lucru”. La rândul lor, ce de la PAS declară că desfășoară o campanie de recrutare a tinerilor în cadrul organizației PAS Youth, iar corturile au fost instalate „în preajma universităților”. 

„Corturi electorale Pas pe lângă instituțiile educaționale. (…) Din campania electorală nu au ieșit. Aduc aminte Gălbenelilor că sunt un partid care se află la conducere și nu în opoziție și au 63 de deputați incompetenți care știu să comenteze doar ce face Primăria Chișinău. Au trimis solicitare să amplaseze corturi electorale la intrările în instituțiile educaționale. Prima dată văd așa ceva”, susține Ceban.

Prin urmare, edilul spune că a făcut apel către toate instituțiile educaționale municipale și direcția de profil – „nu faceți adunări politice în timpul orelor de lucru”.

„Toți deputații și membrii de partid nu au ce căuta prin instituții. Nu e suficient că vă duceți să umflați capul cu prostii care nu le realizați niciodată, dar încă și în timpul orelor de muncă. După ore, cât doriți, fiecare separat stați cu fiecare deputat și membru de partid”, a scris Ceban, pe Facebook.

Deputatul PAS Eugeniu Sinchevici, președinte al Organizației de Tineret a partidului, confirmă că au fost instalate corturi – „lângă universități”. Sinchevici spune că partidul desfășoară o campanie de recrutare a tinerilor în cadrul organizației de tineret.

„După ce a rezolvat problemele Chișinăului, Ceban a observat că noi cu PAS Youth am pus corturi lângă universități. Într-adevăr am pus, deoarece facem campania de recrutare. Suntem o organizație autentică de tineret și încercăm cele mai diferite modalități pentru a recruta tineri noi”, a spus parlamentarul.

„Corturi o să mai punem”, a precizat el. „Așa e comod elitei pro-rusești, când tinerii sunt ținuți departe de procesele de luare a deciziilor, de politic, însă în toate statele normale democratice universitățile sunt nuclee de activism politic și social, noi în Moldova trebuie să re-naștem politica în universități”, a conchis parlamentarul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: