Cel mai mare parc IT din Moldova, lansat la Chișinău. La eveniment a participat și premierul
Full Article 2 minutes read

Cel mai mare parc IT din Moldova, lansat la Chișinău. La eveniment a participat și premierul

La Chișinău a fost lansat cel mai mare parc IT din Moldova, informează guvernul într-un comunicat publicat astăzi, 5 decembrie. La eveniment a fost prezent premierul Ion Chicu, dar și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

În discursul său, șeful executivului a calificat acest proiect drept unul revoluționar și a apreciat în mod special numărul mare de locuri de muncă create.

„Toți cei aproape 1000 de angajați au aici condiții de muncă excelente și cu siguranță vor genera profit companiei și țării”, a declarat Chicu. Prin investiția dumneavoastră ați deschis oportunități de angajare, care au făcut ca un număr mare de oameni să rămână în țară. Sunt sigur că în orice altă localitate din Republica Moldova putem replica asemenea proiecte”, a mai adăugat premierul.

În acest context, Chicu a menționat că domeniul IT este unul important în procesul de modernizare a economiei naționale.

Digital Park este un proiect conceput pentru a deveni un spațiu central de întâlnire a companiilor ce activează în industria IT. Acesta include oficii, spații de lucru, săli de conferință, restaurante, zonă verde și parcare. Menționăm că rezident al parcului poate deveni orice companie care își desfășoară activitatea în domeniul IT.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: