Chicu: Cursele aeriene regulate ar putea fi reluate după 15 mai
Full Article 2 minutes read

Chicu: Cursele aeriene regulate ar putea fi reluate după 15 mai

Traficul aerian regulat ar putea fi reluat după data de 15 mai. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința de la începutul săptămânii cu șeful statului și președinta parlamentului. De asemenea, șeful executivului a menționat că starea de urgență, cel mai probabil, nu va fi extinsă.

Premierul Ion Chicu a menționat că guvernul va examina săptămâna curentă posibilitatea reluării traficului aerian regulat, după data de 15 mai.

„Clar că subiectul trebuie încă discutat, dar avem deja această discuție”, a subliniat Ion Chicu.

La fel, reieșind din situația actuală, starea de urgență va expira pe 15 mai.

„Reieșind din stiuația de astăzi, noi nu vom veni cu cererea de extindere a termenului stării de urgență, dar depinde încă ce se va întâmpla săptămâna aceasta”, a spus Ion Chicu.

Amintim că, pe 17 martie, parlamentul Republicii Moldova a decretat, la inițiativa guvernului, stare de urgență la nivel național, pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia a fost luată din cauza riscului răspândirii coronavirusului de tip nou.

Conform celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3 408 cazuri, dintre care 382 în Transnistria.

De la izbucnirea focarului de COVID-19 în Republica Moldova, au fost înregistrate 96 de decese din cauza coronavirusului de tip nou. Printre victime sunt și 5 lucrători medicali.

925 de persoane infectate cu coronavirus de tip nou s-au însănătoșit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: