Chicu: „Din câte știu, astăzi, la ora 14, în parlament se va dezbate moțiunea de cenzură”
Full Article 1 minutes read

Chicu: „Din câte știu, astăzi, la ora 14, în parlament se va dezbate moțiunea de cenzură”

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu ar putea fi dezbătută în parlament, astăzi, 20 iulie, la ora 14:00. Cel puțin, despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu la începutul ședinței guvernului.

„Din câte știu, astăzi, la ora 14, în parlamentul Republicii Moldova se va dezbate moțiunea de cenzură semnată săptămâna trecută de reprezentanții a două partide politice. Din câte am fost informat de doamna președinte a parlamentului, astăzi se va convoca biroul permanent cu propunerea de a dezbate moțiunea la ora 14. În aceste condiții trebuie să ne pregătim pentru procedurile respective din parlament, să prezentăm informația din partea guvernului pe aspectele incluse în moțiune”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că Platforma Demnitate și Adevăr a inițiat o moțiune de cenzură contra guvernului Chicu, care a fost semnată și de deputații din PAS, precum și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu. Și Partidul „ȘOR” a anunțat că va susține demiterea guvernului Chicu. Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar guvernul să fie demis este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: